Spokstad med regn

Vi ar i Ascunion, Paraguay. Jag tycker valdigt mycket om denna stad, fraga mig inte varfor for jag vet faktiskt inte varfor. Vi kom hit i sondags och vad var bok sager sa ser staden ut som en spokstad pa sondagar da allt ar stangt, detta stammer! Igar regnade det fran klockan 8 pa morgonen till klockan 7 pa kvallen, galet! Vi kunde inte gora sa mycket mer an ga pa bio och vanta pa att regnet skulle avta.
Idag har vi iaf sol och harligt vader har. Men idag ska vi aven aka vidare till Santa Cruz igen. Vi ska sova hos Carlos pappa nagon natt innan vi beger oss till Peru igen.  Denna resa har verkligen varit underbar! Visste den ar inte over annu, men nastan. Vi ska inte till nagra nya stallen och vi ar pa vag tillbaka. Men nagot som jag vet ar att vi kommer vilja att ut och resa snart igen.


Jo, imorgon kommer mammas bok Simrisboken att vara med pa tv4:s efter 10 med Malou von Silvers, titta da om ni kan. Jag ska forsoka titta pa tv4 play senare. Grattis igen mamma!



Svartapasar och tangoshow

Hej,
Internetcafeen ar svara att hitta och nar man val hittar ett sa ar det segt internet och man vet inte riktigt om det ar sakert att ga in pa sina sidor.
Sedan i tisdags har vi varit i Montevideo, Uruguay. Mysig stad men det finns inte supermycket att se och gora. Vi hade tankt att aka har ifran idag men bussen till Asuncion, Paraguay gar inte forran imorgon sa vi blev tvungna att vanta.
Det har varit mulet och blasigt ett par dagar men idag verkar det som det kommer vara fint hela dagen, vi firar med att aka till stranden.


Jag vet att jag inte har uppdaterat sedan jag var i Brasilien sa en liten uppdatering kommer har.
Ifran Rio akte vi till Buenos Aires vilket tog totalt 50 timmar! Sjukt jobbigt och jag ville bara ga av den dar dumma bussen! Jag kande mig inte bekvam alls!
Nar man aker over granser till lander sa dar sa stoppar polisen en nagra ganger pa vagen och vill se pass och kolla igenom vaskor och sa. Vi hade en himla massa problem pa var buss! Svarta mystiska pasar som polisen ville se, och agaren till pasarna fick ga av och prata med poliser inte bara en utan flera ganger. Jag kande mig inte sarskilt bekvamm alls nar dessa personer sedan kommer pa bussen igen! Nar vi strax ar framme i Buenos Aires kommer det fram en man till mig och Carlos och sager att han tappar bort alla sina saker och att han maste ta upp nagot som har "trillat" under vart sate! Jaha, vad aker fram, en till svart pase till! Den hade varit gomd under vara stolar hela resan. Smart av dem, om polisen hade sett det sa hade det ju sett ut som jag och C smugglade. Och det var inte bara en person inblandad i alla dessa pasar som antagligen inneholl droger. Jag och C listade ut att nastan 10 personer i bussen jobabde tillsammans men saklart satt dem inte bredvid varandra, for det skulle ju vara riskabelt. Jag blev sa arg pa mig sjalv att jag inte sa nagot till mannen som tog ut pasen under satet pa oss, fast bast var val kanske det.

Nar vi antligen var framme i Buenos Aires kunde jag inte annat an njuta. Buenos Aires, vilken fantastisk stad! Jag hade inga forvantningar pa staden och visste egentligen inte sa mycket om den innan vi kom dit men jag tyckte verkligen om den. Sista kvallen gick vi pa Tango kvall. Den borjade med en timmes lektion, jatteroligt! Foljt av 3-ratters och tango show mitt framfor ogonen pa oss! Det var verkligen pricken over i:et.

I tisdags var et dags att ge sig av. Vi tog baten over till Montevideo, supersmidigt . Och nu ska jag dra till playan for att sedan fixa vaskorna till imorgon. 20-timmars resa till Asuncion. 
Vi hors darifran.
Ta hand om er

Hej da Rio de janerio

Jag har nog blivit kar i Rio! Jag har alltid velat aka till Brasilien och helst till Rio och nu har jag gjort det och jag alskar det! Jag kommer verkligen att komma tillbaka, fotbolls VM 2014!

Men nu ar det dags att resa vidare. Imorgon tar vi bussen till Buenos Aires, Argentina. Vet ni hur lang tid det tar? 40 timmar? Galet lang tid! Men da ar drt inraknat att vi ska ga over gransen och fixa visumpapper och stracka pa benen nagra ganger men anda. 
Vi hors dar!

I en av alla koer till turistattraktionerna

Utsikten fran Pao de azucar

Man aker linbana upp dit

Jag & min Carlos


Rio!

Jag tror inte att jag riktigt forstatt det annu! Men jag ar iaf i Rio. Jag och Carlos har varit har sedan i onsdags och for var dag som gar tycker jag bara mer och mer om det.
Vi bor hos Carlos brorsas, kompis familj. Igor killen i familjen foljer med oss ut och hjalper oss att hitta vilken buss vi ska ta, vilken tunnelbana, vilken bat och vilkjet hall vi ska ga och hjalper oss med portugisiskan. Utan honom hade vi aldrig klarat oss att ta oss runt i Rio som vi gjort. 

Igar var vi uppe vid den kanda kristus statyn coolt men lite val mycket folk for mig, och alla ville ta foton, saklart sa var jag an stod sa stod jag ivagen!
Vi var aven uppe vid Pao de azucar, en superfin utkicksplats. 
Men det jag nog tyckt mest om dessa dagar ar Copacabana, den kanda stranden. Lagom mycket folk, forsaljare som saljer mat  och dryck, vollyboll och allt man kan tanka sig. Stranden ar 4,9 km! Och vilken fin strandpromenad! Och efter copacabana stranden fortsatter det med fler strander sa vill man kan man ga langa strandpromenader.

Idag ska vi pa zoo och sedan drar vi till stranden! 
Ha en underbar sondag


Efter solen gatt ner sa fortsatts det med fotbollstraningar, trana pa att ga balansgang och allt mojligt.

Imorgon ar det dags!

Hej och forlat for att jag inte skrivit pa sa lange. Jag har varken matt sa bra eller haft tillgang till dator.

Jag och Carlos befinner och fortfarande i Bolivia, Santa Cruz hos hans pappa och bror. Vi har varit har i 2 1/2 vecka, var tar tiden vagen? Vi har det iaf superbra. Vi gor inte sa mycket och Carlos pappa & bror jobbar sa vi ar bara med dem pa kvallarna men vi har iaf hunnit med att se pa vad Santa Cruz har att erbjuda sa nu ar det dags att dra vidare.

Imorgon ar det antligen dags att aka till Brasilien. Antligen sager jag for att jag alltid velat aka till Brasilien. Imorgon flyger vi till Sao Paulo. Ideen var egentligen att vi skulle bussa dit men det kostade i princip lika mycket som att flyga. Lite fusk tycker jag att det ar att flyga men jag vet att det kommer bli mycket resade i buss framover sa det ar anda okej.
Var plan ar att stanna i Sao Paulo endast en dag. Det later inte klokt, jag vet for Sao Paulo ar en sa grymt stor stad, men vi ska vidare till Rio de janeiro. Carlos brorsa har en kompis i Rio som vi ska bo hos sa det kommer bli super! Vi har forberett oss genom att titta pa filmer fran Rio men jag tror det bara har gjort mig radd! Klart att jag visste att det finns mycket kriminalitet i Brasilien men jag hoppas verkligen inte att vi stoter pa det jag har sett pa film. Jag tror vi ska halla oss ifran slummen! Vi ar iaf inte dem forsta turisterna dar!

Jag ar sa uppe i varv for att vi ska aka. Nu ska vi och vaxla pengar och packa vaskor.
Ha det superbra! Jag skriver igen fran BRASILIEN


Jag & C pa torget i Santa Cruz


Majadito - en typisk matratt harifran, och bara tanken pa den far mig att ma illa, sa mycket har jag atit den!

vad ar detta for djur? En sengangare? Mitt pa torget! Klattrade ner fran ett trad och skulle upp i ett annat till sin kompis.


RSS 2.0