Framme i Bolivia

Efter en lang om ganska lustig resa sa ar vi nu framme i La paz och Bolivia. Vi akte en liten underlig vag men det gick ocksa bra.
Jag och Martina ska nu ivag och ringa lite folk och shoppa lite saker. Det ar svinkallt har i La Paz kanns nastan som jag befinner mig i Sverige.
Nar vi kom till hit igar sa var det storfest och vi fragde var dom kom ifran, till var besvikelse sa kom dom fran Sverige! Dom lyssnade pa Magnus Uggla halva natten och nu sitter dom och nastan skriker och skrattar vid frukosten. Ibland onskar man att man inte var svensk.

For er som undrar sa mar jag mycket battre nu, men ar inte annu aterstalld. Men jag tar varje dag som det kommer...

Ha det bast  


Vem ska jag lyssna pa?

Det forsta jag maste saga ar att det ar javligt svart att konsentrera sig nar killen som jobbar har sitter med hog musik och sjunger med falskt!

Playan var jattebra, stralande sol och bad! Vi fick lite mer farg vilket kandes som det behovdes! Men magarna spelar fortfarande oss ett spratt. Dock mest med mig! Jag har inte kunnat jobba idag har spenderat mesta delen av dagen i sangen! Jag gick upp vid 8 for att forsoka jobba, men markte genast att det inte funkade, gick istallet pa toa 6 ganger och gick sen och sov!
Sen akte jag till doktorn som undersokte mig lite genom att klamma pa min mage och kolla pa mitt provresultat fran i fredags. Hade inget speciellt sa hon. Fick i alla fall 3 mediciner och hon foreslog att jag skulle ga pa dieta de pollo, alltsa kyckling diet. Nu gar jag pa kycklingsoppa diet utan kyckling haha, vi far se var det har leder egentligen. Kanner mig lite battre nu efter att bara atit lite ris och lite soppa.
I helgen var det hemskt, varje gang jag at nagot sa behovde jag springa pa toa, och hela helgen och fortfarande s gor det ont fran och till i magen. Det ar som attacker!

Det jobbigaste av allt med att vara sjuk har ar allt ALLA och da menar jag verkligen ALLA vill hjalpa dig! Det kanske later jattesnallt och bra och det ar det ocksa men....Du ska gora sa har, nej men du ska gora sa har, drick det har teet, nej men du ska dricka varm kola med lite extra socker i, nej at kycklingsoppa, nej ta bara dina mediciner, nej men at som vanligt, at bara ris, at inte dina mediciner! Vad ska jag gora och vem ska jag lyssna pa? 
+ nar jag forsokte sova idag sa kom barn och knackade pa min dorr och ville ha hjalp med sina laxor i engelska och sen ropar nagon och vill att jag ska komma, sen skriker dom och jag vaknar upp ur min somn. Det ar inte som att vara sjuk hemma precis haha! + har finns ingen mamma som hjalper dig och ingen lillebror som klappar dig pa kinden ha.
 
Jag kan ju sag att jag inte kanner mig inte helt taggad pa att aka till Bolivia imorgon med massa bussar och byten med mera. Jaja det ska bli skont att aka till Bolivia och traffa lite folk dar igen! Jag och Martina ska bo pa samma hotell som jag, mamma och Noa bodde pa nar vi var i La Paz och Adriana ska bo hos hennes kompis som bor i La Paz men kommer fran borjan fran Tyskland.
Det har ska nog ga bra!
Tyvarr glomde jag att ta med min kamera hit sa ni far se bilderna fran playan efter helgen.

Vantan pa provsvar

Tjena allihopa,

Jag och Martina har precis varit och lamnat prover pa labbet for att se om vi har nagot skit i oss!  Vi har samma symtom och vi har inte langre lust att ga runt sa har! Ont i magarna, daliga i magarna mm. Vi ska fa provsvaren i eftermiddag.

Vi aker till standen imorgon far se hur det blir haha. Daliga i magen och grejer men det ska nog ga bra! 6 imorgon bitti avgar bussen och tar ungefar 2,5 timme. Vi stannar dar over helgen. Kommer hem pa sondag, jobbar mandag och La paz pa tisdag! Kanns skont med lite vila faktiskt.

Ni ska jag ivag och ringa min mamma och tala om att jag inte kan chatta med henne imorgon. Jag och mamma brukar namnligen chatta med varandra varje lordag haha, mys.

Sen ska vi i ivag och saga hej da till Mark for det ar idag hans sista dag. Han har varit hos Hogar i 2 manader. Tiden gar sa fort har nere. Gar det verkligen lika fort i Sverige haha.

Jo foresten at ni vafflor igar? Vi gick runt och letade och letade efter vafflor som vi hort att dom skulle ha har, men det slutade med att vi satt och at pannkakor istallet =S Men det var faktiskt ganska gott det ocksa.

Ha det bra

Vad hander med mig

Hejsan,
Jag ar helt dod, och har knappt nagon rost vad hander med mig har nere egentligen?

Jag har precis legat och solat pa taket men ratt som det var sa smaller min dorr till rummet igen och jag hade inte med mig min nyckel haha, smarta jag. Jag stod i bikini och visste inte vad jag skulle gora. Fick ropa pa nagra barn som fick hjalpa mig, en av dom hoppade in genom badrummsfonstret som som tur var oppet! Vad hade jag annars gjort? Gatt runt i bikini och fragat efter nagon som kunde hjalpa mig.

Ikvall ska vi ut och dricka en moijito eller tva. Mark, volontaren fran England ska aka hem pa fredag. Sa det blir ett litet avsked. Just nu kanner jag inte alls for det men klart jag maste!
I helgen blir det nog playan och sen jobbar vi mandag och aker till Bolivia pa tisdag. Jag behover fa lite mer farg haha, men bredvid barnen ar man alltid vit!


Mark med sin cuzcuena ol!


Noa, Mamma och La paz

Tvatta, stada och diska tills att rubbet skiner flott

Det bestar min dag av och forberedning for mote. Jag har tvattat och stadat hela mitt rum och aven gatt med lite klader till tvatteriet, som jeans och mitt lakan som inte ar helt enkla saker att tvatta i mtt lilla handfat haha. Sen har jag varit och lamnat mina sandaler pa lagning och nu sitter jag och svalkar av mig lite pa ett internet café med Martina.
Vi ska strax bege oss for att hamta mina sandaler och aka till bussarna och forsoka fixa biljetter till Bolivia nasta vecka. I med att det ar pask har barnen ett par dagar ledigt och vi tar tillfallet till akt att aka ivag ett par dagar.

Forsokte fa in mitt usb-minne en det var liksom bara tomma hal dar jag skulle stoppa in det. Ahh far bli ikvall istallet. Hej hopp


Mix med bilder

Hejsan vanner, efter en hel galen och rolig helg ar jag helt slut i bade kropp och knopp, och jag som trodde helg betydde vila. + till pa kopet sa kunde jag inte sova inatt for att jag hade typ kramp i magen. Men som tur ar sa jobbar jag eftermiddag imorgon och har tid att vila upp mig lite pa morgonen och fixa lite saker infor motet imorgon.
Vad hander hemma? Jag ar jattenyfiken, beratta!
Har kommer iaf lite fler bilder. Har antligen fatt tummarna loss att kopa ett USB-minne och lagt over bilderna dar sa att jag slipper sitta pa internet café mid min stora systemkamera, det ar inte det roligaste som finns. Det ar bra manga peroner som tittar pa den och ar nog ganska sugna pa den.


Jag i Bolivia med min Lama bebi

Noa i Bolivia

I Cuzco en kvinna som sitter och gor tyg i traditionella kladerna.

Sota Noa och Mamma bara nagon dag innan de akte

Jag och Adriana nar vi var ute for nagra veckor sedan

Jag, Mark och Alem

Vacker som en dag inte sant? Det har var min forsta veckan

Ingen vila har inte

Efterlangtad helg med mycket vila, trodde jag ja. Den har helgen ar full av saker som ska handa och saker som ska goras.
Igar skulle jag och Martina dra ut med nagra tyskar men Martina madde inte bra och jag kande mig inte pa topp. Jag gick hem till mig och hon till sig. Nar jag satt i min sang och laste en bok sa horde jag en kvinna skrika och jag var doradd! Hon skrek hur lange som helst och bad nagon att sluta. Sen ringde nagra kompisar och fragade om jag ville hanga med ut, men jag hade ingen lust, fast dom kom forbi for jag sa att jag var doradd. Nar jag lagt pa sa tankte jag, jag maste ju se vad som hander. Jag gick ut och sag ner pa dom som bor typ nedanfor oss, en man stod over en kvinna och holl for hennes mun och hallde vatten pa henne och jag vet inte vad, jag stod forstenad nagra sekunder till dess at jag skrek ¿todo está bien?(ar allt bra, som det?), mannen tittade upp pa mig och forsvann in i huset och jag fragade igen, for jag ville veta om kvinnan var okej men hon svarade inte och aven hon forsvann men sen horde jag inte mer fran dom. Jag var radd for att stanna kvar i mitt rum for Adriana var inte hemma sa jag foljde med dom ut. Och det blev en trevlig kvall men jag kunde inte riktigt slappa det som jag sett.

Nog om elande jag ska strax dra mig ivag till en annan del av Arequipa, Adriana ska namnligen dansa och spela in en reklam pa tv for hennes workshop som hon ska ha har. Hon dansar Hip Hop.
Sen ska det firas, for en av lararna fyller ar och mammorna ska komma och dansa pa Hogar och vi ska ut med nagra peruaner idag och ja mycket som hander.

Jag ska forsoka fa in lite nya bilder i helgen ocksa! Ha en superbra helg och mamma om du laser det har sa ska jag faktiskt fa be och tala om att vi hade en traff pa msn klockan 16 svensk tid idag, men var var du?
Tack och hej for mig

Avskedsfest

Hej allihopa,
Igar var en dag med mycket aktiviteter. Det borjade med att vi Martina jag och Inez akte ivag och till en familj och tittade pa hur dom bodde. Dom bodde jattedaligt! 7 personer i ett rum med tva sangar. Inga av barnen hade gatt klart skolan och alla var mer eller mindre tvungna att jobba for att kunna forsorja sig.
Det var lite jobbigt att se!

Sen drog jag ivag till min spanska lektion och sen blev det jobb och foraldrarmote. Det var roligt att fa traffa foraldrarna till barnen. En mamma fragade mig hur hennes barn skotte sig och sa att hon forsokte uppfostra sa gott hon kunde. Den mamman var jattesot!

Pa kvallen drog jag, Martina, en guide fran Peru och en tjej fran Australien ut och dansade och pratatde.
Jo, Martina ar den nya volontaren som kommit hit. Hon ar ocksa fran Sverige och ar jattetrevlig. Hon kom hit i onsdags och ska stanna till juli.

Ikvall blir det avskedsfest for Lotta, hon som hjalpte mig att fa det har jobbet. Hon ska aka hem till kalla Sverige igen. Sa det blir pizza med henne och alla lararna. Jag tror det kommer bli skitskoj. Det ar helt annorlunda att umgas med lararna och personalen utanfor jobbet.

Nu ska jag bege mig ut i solen igen! Ha det bra

Antligen far jag in lite bilder! Bilderna den har gangen blir framst pa "mina underbara barn"










Jag maste sticka ivag och jobba nu men jag lovar att det kommer mer bilder sa fort jag far tid!


Beslut och panik

Mandag igen och barnen ar tillbaka. Jag och Adriana har haft en undrbar helg. Vi har vilat upp oss, solat och handlat massa frukt pa fruktmarknaden. Och jag kande att jag inte har nagra finskor har och rakad hitta pumps som bara kostade 40 kr och det tyckte jag att dom kunde vara varda!

Igar lag jag och Adriana och tittade pa stjarnorna. Plotsligt slog det oss att vi bara har dryga tre manader kvar. Bada fick panik! Jag vill inte aka hem!
Jag pratade med mamma i telefon nyss och sa hur jag kande och hon tyckte att jag skulle boka om min resa, vilket skulle innebara att jag skulle stanna langre tid har nere.
Jag vet att jag fyller ar tva dagar efter jag kommit hem och att det skulle vara jattekul med en fest och allt det dar. Men just nu kanns inte allt det dar sa viktigt det kan vanta. 
Vi far se hur jag gor, jag hinner ju andra mig fram och tillbaka ett antal ganger innan det ar dags att bestamma mig. 

Nu ska jag atervanda till Hogar och leka med barnen de har namnlign rast nu. 
Jo jag forsoker verkligen fa over bilder men som ni marker fungerar det inge bra. Men jag ska fraga natt snillebarn pa Hogar om hjalp. Hall tummarna. Jag vill verkligen visa barnen, och hur jag bor och det jag satt.
Ha det super 

Veckan som gatt

Hej allihopa,
Lordag vilket betydet ledigt! Woho sager jag faktiskt for jag ar dotrott. Mammorna kommer och dansar idag men det gor ingenting jag tycker bara om att titta pa dom och lyssna pa deras musik. Musiken de dansar till fastnar i mitt huvud hela helgen haha.

I tisdags var vi pa bio med alla barnen, gissa om detta var uppskattat? Det var tva svenskar som hade skankt pengar for att vi skull hitta pa nagot kul med barnen. Barnen fick popcorn och lask. Ni skulle satt deras ogon, dom var bra stora.
Vi sag en film som hade i princip samma historia som Herkules men filmen var ny och rolig. Jag tyckte filmen var jattebra! Dar efter akte vi taxi med barnen tillbaka till Hogar for klockan hade blivit sa mycket. Detta uppskattades ocksa. Barnen och jag hade jatteroligt!

I onsdags akte jag och Rosa forestandaren har ivag for att handla lite skolsaker som fattades till nagra av barnen. Det ar sjukt hur mycket pengar de maste betala. Skoluniformer, sportklader som ska se ut som en uniform, betala skolan, kopa alla boker, pennor, kritor och allllllt, verkligen allt. Och dar kommer jag liksom, nej men svenska skolona ar gratis och vi far mat och boker och matrial. Jag kande mig lite jag vet inte hur jag ska forklara. Sverige ar ett rikt land som har pengar, de har barnen har inte pengar och maste betala sa mycket for att fa en chans att lara sig nagot och fa ga i skolan.

Igar alltsa fredag sa var jag och Samuel, Charlin och mamma Inez och halsade pa hos tva barnen pa Hogar.
De levde bra enkelt vill jag tala om. Jordgolv och i ena huset stank det urin. Det var jobbigt att ta sig dit, forst 2 bussar sen ga en massa.
Men tack vare Hogars hjalp sa har de har familjerna och manga andra ocksa kunnat fa ett kok, och lite vatten dar de bor.
Ush nar jag ser sant har kanner jag bara men gud! Sa manga barn/manniskor lever sa daligt i varlden och behover hjalp. Och jag vet att manga som har det battre stallt en dessa manniskor hjalper till men fler maste hjalpa till. Som sagt ar ju skolan gratis i Sverge men inte har. Livet ar sa orattvisst, hur kommer det sig att jag ar fodd i Sveige och inte dom?

RSS 2.0