genomsvettig Hanny med mycket tankar

Idag ar det grymt varmt. Jag haller pa att glida av stolen jag sitter pa.
Igar var en intensviv dag. Vi akte ivag pa morgonen jag, Adriana, Mark, Jarlin, Samuel, Martina och Edison. vi akte ut pa landet och tittade. Det var jattevarmt och jag hade huvudvark storre delen av dagen. Pa eftermiddagen kom mammorna som skulle dansa. Vi dansade ocksa lite men bara i 10 min, mammorna dansar i 2 timmar!
pa kvallen blev det fodelsedagsfirande eller ska man sga fodelsenattsfirande.

Spanska lektionerna rullar pa. Intensivt men gud sa bra. Miguel min spanska larare sager att det ar jatteroligt att lara mig for jag forstar sa snabbt. Woohoo

Jag satt och tankte lite haromdagen. Jag kanner att jag behovs har, jag kanner att jag gor en meningsfull sak. Men jag kanner inte sa i Sverige! Jag vet att jag bara gatt i skolan och jobbat pa Donken men anda. Jag har glad och lycklig har.
I Sverige gar alla runt i sin lilla varld. Gar till jobbet, gar hem fran och pratar knapt med nagon. Har pratar alla med varandra. Sager hej nar de kommer, pussar en pa kinden och sager hej nar de gar. Det ar ett annat liv har. Barnen har inte allt, barnen ar glada om de har sina kompisar, och en skola att ga i, en sang att sova i.
Det ar sa annorlunda och jag gillar det har annorlunda mer. Barnen far jobba for att hjalpa sina foraldrar.
I Sverige klagar vi pa skolmaten, vi klagar for att vi far for lite studiebidrag, vi klagar for att vi inte har den nyaste tvn. Vi kanske ska tanka en gang extra innan vi klagar pa allt. Tanka pa att det finns manniskor som inte alls har det sa bra som vi. Vi kanske ska saga gud vad glad jag ar att vi far skolmat i Sverige, eller gud vad glad jag ar for att man far studiebidrag i Sverige.

Playan over helgen

Jag kom nyss hem till ett regnigt Arequipa. Men det ar bara bra. Arequipa behover regn och det har bara regnat en dag pa det har aret innan.
Jag har varit pa playan med jobbet. Det var skitvarmt! Vi akte dit igar pa morgonen sa vi hann bara vara pa playan lite tid. Idag kande jag mig som ett litet barn, jag vill bara bada mer och mer nar vi skulle aka hem. Vagorn var jattestora sa vi akte med dom in mot land, Mark hade ingn kontroll alls, han akte in i folk hela tiden. Vi var som fiskar. Fast det var rodflagg sa man fick aka sig for ratt som det var sa kandes det som man inte skulle kunna ta sig in mot land igen.
Det var as coolt for Pelikanerna flogg over huvudena pa oss och utnyttjade att det var sa stora vagor for da kom massa fisk upp. 
Men nu ar vi hemma i Arequipa igen och jag ska strax ga och fixa nagot och ata och jag gora alla massa laxor. Imorgon ar det skola och jobb igen =) 

Spanskalektioner och kebab med picante VIKTIGT

Hejsan vanner dar borta i kalla Sverige.
Har har det hunnit vara karneval. Ni skulle satt det kom folk och halde ner oss med vatten och farg och malade oss pa kinderna. Vi var som tur var forvarnade innan och hade pa oss oomma klader. Men kul som tusan var det. Vi gick pa gator och fick vattenballonger i huvuder och i magen haha. Men som tur ar ar det elandet over nu.

Nu har jag borjat studera spanska. Min larare heter Miguel och jag tycker han ar superbra. Hela den har veckan ska jag traffa honom och ha lektioner tva timmar om dagen. Privatlektioner! Det ar viktigt.
Ikvall ska vi ga till Plaza de Armas igen for flickorna fran Casa Niña Maria ska vara dar. Och Mark bad mig idag att vi skulle ga och ata kebab efter haha. Det gjorde vi forra veckan och det var jatte gott! Jag ater sjalvklart vegi men de andra ater med kyckling for kebaben har ar med det. Och picante! En stark sas. Annars far vi inte sa stark mat har.
Det var sa roligt idag nar vi hade pluggat klart jag och Mark for han studerar ocksa dar. Vi hade dragit over tiden med en halvtimme jag hoppas vi slipper betala for det. Mark var radd att en av lararna skulle bli arg om vi kom forsent till maten sa han sa vi springer. Sa vi sprang hela vagen till Hogar igen haha. Ja sa det var dumt gjort nagon kommer tro att vi snott nagot haha.

Jag har forsokt fa in bilder pa datorn men det funkar inte. Inte ens med hjalp av experterna har. Barn fran Hogar haha. Men jag ska fortsatta forsoka


Karneval

hej allihopa,
Sitter och gommer mig pa internet cafèt nu. Det ar namnligen Karneval har vilket byter MASSOR med vatten. Igar nar jag gick till affaren korde en bil forbi och verkligen sprutade ner mig med vatten, sen petade nagra killar mig pa axeln och halde en hink med vatten over mig. Sen fick jag en del vattenballonger pa mig ocksa. De sitter pa taken och kastar ner pa dom som gar forbi haha.
Och idag blir det bara varre. Vatten + farg som inte gar bort fran kladerna och du har inget val. Sen malar de sig svarta over hela kroppen med skokram, som inte det heller gar bort nar de dushar haha.
Och det ska vara jattemycket dans och musik.
Jag sprang hit och klarade mig bra, vi far se hur det gar nar jag ska tillbaka. Jag har faktiskt med mig en regnponcho. Det ar dovarmt idag med det kan inte hjalpas jag vill inte att mina klader ska forstoras.
Klockan 13 kommer franska paret till mig och Adriana och sen ska vi ut och titta.

Jag ser ut som en dalmatiner pa axlarna for jag flagnar och pa benen ar jag helt rodprickig har myggbett overallt. Lakarna sa att det inte skulle finnas mygg har! Men nu har jag kopt nagon spray mot myggor och hoppas det blir battre for jag river sonder mina ben! 

Ha det bast

Min onsdag

Det heter sjalvklart Awishas och inte det jag skrev i forra inlagget, slarv!
Jag har legat och rivit sonder benen inatt. Jag har sa jakla mycket myggbett. Igar hade vi inga lekioner utan gick till parken och lekte istallet bade innan och efter lunch. Men i parken finns det jattemycket mygg. Synd for mig som bara hade shorts.
Barnen hade superkul dar och jag haha. Dom akte ner for en backe och de satt pa kartongbitar som de hittade. Det ar typ som pulka fast ingen sno och ingen pulka. Dom hade hur kul som helst och de tvingade aven mig att aka. Vi var 3 pers som satt pa en liten liten kartongbit haha. En satt pa min rygg och den andra i mitt kna. De aldre barnen spelade fotboll.

Igar pa kvallen gick vi till torget, plaza de armas. Maycol kom och hamtade oss pa Hogar. Maycol ar ett av barnen pa Hogar. Han ar 13 ar och super. Vi gick till Plaza de armas for pa onsdagar och torsdagar ar barnen fran Casa Niña Maria dar. De ar framst dar for att traffa andra barn. De leker har roligt. 

Nu ska jag umgas lite med Maycol for han sitter vid datorn bredvid mig. Ha de super
Pusssss Hanny  

Har kommer lite bilder! Fran Aishas och en bild pa mig som visar hur glad jag ar!






Det hogg till i hjartat

Mmmm sitter och njuter av lite internet. Jag borjar jobba efter lunch. Da har vi matte och lasning med barnen. Och jag tror jag maste hjalpa en del barn att dusha idag ocksa. De har inte mojlighet att gora det hemma eller de gor det inte hemma utan hos oss pa Hogar. Men vi maste kolla dom hela tiden for de fuskar och de vet inte hur man dushar.

Varje dag pa matten och lasningen har man ansvar for 1 eller 2 barn. Igar hade jag ansvar for Alder och Freddy dom ar 8 ar. Dom holl lite pengar i handerna oh jag fragde var de fatt dom fran. Dom svarade da att dom jobbade, bada jobbade med samma sak. Jag forstod inte riktigt vad de jobbade med men de sa limpiar vilket betyder typ stada/tvatta. De sa att de gjorde det ungefar 4 ganger i veckan om jag forstod det ratt. Tank er en 8 aring i Sverige vad skulle han/hon kunna gora?
Ush det hogg till lite i hjartat mitt nar de sa det. En 8 aring ska val inte behova jobba?

Igar var jag och Mark engelsmannen och halsa pa det andra stallet Hogar Casa niña Maria. Dar tjejer bor som inte ar sakra hemma. Fransmannen och fransyskan som jobbar dar sa att det i vanliga fall bor 9 tjejer dar men idag bor det bara 6. For ett par dagar sedan hade en av mammaorna till 2 flickor stuckit till Lima med dom for pappan var alkis. Och en annan flicka var tvungen att vara hemma med sina 5 yngre syskon for mamman jobbade och nagon pappa fanns nog inte med i bilden. Ush det ar sa annorlunda har.

Men tro inte att det bara hander hemskheter har. Jag har det jattebra. Men vill att ni ska veta hur livet ar har nere. Inte bara for mig utan aven for barnen.
Ha det jattebra! 

Jag kanner mig som hemma nu!

Som vanligt ar tiden knap men jag far ta en dag da jag bara sitter vid datorn och skriver haha. Jag borjar faktiskt kanna mig som hemma har redan! Jag jobbar pa. Idag och igar fick jag hjalpa barnen med matte och lasning. Matte ar inte riktigt min starka sida men okej. Dom ar grymt duktiga for att vara sa sma.
Alla barnen ar supertrevliga! Dom kommer och pussar mig pa kinden hela tiden haha.
Hur har ni det dar hemma? Ar det kallt? Uppdatera mig och vet inget.
Jag och Adriana har verkligen lart kanna manga har. Idag och igar kom Alem och hamtade upp oss for att visa oss stan och lara Adriana att spela gitar och mig sanponja. Det ar en as cool flojt har ifran. Imorgon kommer han ocksa. Han ar jatttrevlig och han visar oss stan gratis och hjalper oss med olika saker. Och i helgen ska vi nog aka till stranden med en gang folk vi lart kanna.
Jag trivs jattebra!
Ha det bast, jag ska forsoka skriva snart igen

En liten uppdatering fran en Hanny som befinner sig langt bort

Hej nu var det ett tag sedan och mycket har hant.
Jag bor nu pa Hogar de cristo och jobbar pa. Mamma och Noa akte i torsdags, jag foljde med dom till bussen och bada jag och mamma grat vilket var forvantat, vi har aldrig varit ifran varandra sa har lange. Jag saknar henne redan!
Deras resa tog langre tid an vad de skulle. Fran Lima tog dom ett plan som skulle ga till Madrid men dom kom bara till Lissabon dar de var tvungna att landa pga av att en man pa planet blev sjuk och sedan dog. Han som dog var bara 20 ar och hade tagit en overdos! Men nu ar mamma och Noa hemma igen.

I helgen har jag och Adriana tysken som ocksa ar volontar pa Hogar varit ute med andra volontarer fast fran Peru. Vi har haft jattekul! 
Imorgon borjar lite jobb igen. Det ar inte jattemycket att gora nu pga att barnen inte har borjat skolan an de har fortfarande lov. Men i mars sa blir det mer jobb, vilket kanns skont for nu ar det mest lek. Barnen ar jattesnalla och rara. 
Nu ska jag tillbaka till Hogar igen dar jag har en telefon som det gar att ringa pa for att na mig om man vill prata och sa. Pa helgerna ar det bara jag och Adriana dar som svarar i telefonen. I veckorna svarar personalen pa Hogar men det ar bara att fraga efter mig. Hola, quiero hablar con Hanny.  
Har har ni telefonnummret 0051 54 203713
Ha det super 

Colca canyon och kondorer inte helt fel

Jag ar nu dotrott! Vi har varit i vag pa utflykt 2 dagar och en natt till Colca Canyon. Varlden storsta canyon om jag ska vara exakt. Alltsa storre an grand canyon i USA. Det var as coolt. Imorse gick vi upp klockan 5 for att vi sedan skulle kunna komma ivag tidigt for att se kondorer. Vi sag 5 stycken dom var otroligt haftiga att se pa. De flog eller ska jag saga gled over den hela canyon.
Sen har vi varit pa massa olika stallen och tittat, jag orkar inte skriva om det ikvall.
Jag ska bara hjalpa mamma och Noa med packningen dom aker namnligen ifran mig i morgon. De ska ta en buss som gar 17 till Lima. Deras resa dit blev tidigarelagd pga av att flyget avgar 7 timmar tidigare an vad de egentligen skulle gjort.
Sa vi har varit och atit ikvall och med oss fick vi Edson en kille fran Brasilien som var med oss pa var utflykt till Colca Canyon.
Men innan mamma och Noa aker imorgon sa ska de folja med mig till mitt jobb. Jag vet att jag sagt de manga dagar nu men imorgon borjar jag pa riktigt. Jag blir upphamtad har pa hotellet klockan 10 och sen ska vi aka och halsa pa barnen och pa de bada stallena Hogar driver. Forst dar jag ska jobba sen ska vi aka till Casa de Niñas dar 10 flickor bor som inte har det sakert hemma pga av att de blir sexuelltutnytjade i hemmet. Sen ska jag aven flytta in dit imorgon!
Jag ar jattespand!
God natt

..

Antligen har jag kunnat overfora ett par bilder! Njut Njut!

Utsikten fran vart hotellrum i La Paz.


Jag och lamabebis i Copacabana


En verklig bild

Igar var vi och halsade pa pa Hogar de cristo dar jag skulle jobba. Men dar var ju inga barn for att det var helg, och inga larare heller. Men vi blev visade runt av en tyska som aven ska jobba som volontar dar till juni.
I morgon far jag traffa barnen och lararna och forhoppningsvis flytta in.
Man har ju alltid malat upp en bild i huvudet innan man kommer nagonstans, och det var skont att jag fick se en verklig bild av hur stallet sag ut, for min bild i huvud stamde inte riktigt overens med verkligheten.

Tyskan Adriana sa att det kunde bli lite ensamt dar men att det var kul att jag kom. Annars ar hon alldeles ensam efter klockan 7 pa kvallarna och alla sondagar.
Man-fre ar barnen dar och ater och gar i skolan. Och varje lordag har dom dansskola for barnens mammor som jag ocksa far vara med pa. Det verkar jattetrevligt.
Pa helgerna ar vi praktikanter lediga att gora vad vi vill. Later helt okej for mig och nu ska jag besoka poolen innan vi drar ut pa stan.
Ha det bast


RSS 2.0