Ha en super kväll

Nu bär det strax av till Julia. Nu är jag färdigsminkad, påklädd och alla smycken är på. Det ända som fattas är att håret ska bli fint och det ska Julia hjälpa mig med.
Ha en supertrevlig kväll så hörs vi nästa år ;)
Jag är inte än kommit på mina nyårslöften men jag har ännu ett par timmar på mig att tänka ut det

Gott nytt år

Hejsan,
Jag sitter här och skakar, jag har varit på body pump på gymet. Det var ganska hårt kan jag lova, för en som inte tränat så himla hårt de senaste veckorna. Men det känns super. Jag vet dock att jag kommer att ha svårigheter för att röra mig både imorgon och på lördag av alla träningsvärk. Men smärta är en högre form av njutning.

Nu ska jag hoppa in i dushen. Efter det ska jag fixa lite saker inför lördag och efter det åker jag hem till Julia där jag ska äta middag. Sen vet vi inte riktigt var vi blir av men det finns ju en del alternativ. Kul ska det bli iaf. Vill vara med mina nära och kära! 
Jag vet inte om jag är redo för nyår än. Jag vill liksom att det ska vara 2009 ett tag till. Men men jag har ju dock inte den förmågan att kunna förlänga ett år;) 
Just ja man måste ju skaffa sig nyårslöften också. Humm måste jag klura ut.
Gott nytt år på er

7 dagar kvar

Efter en lång dag är det nu äntligen dags för sängen.
Dagen började med att träffa Puck i centrum för att titta lite. Efter det åkte jag hem till min syster med familj till hennes nya lägenhet. Trevligt, trevligt.
Sen harjag tittat på film och haft en trevlig kväll.
Jo jag vill även tala om hur duktig jag var i morse. Gick upp tidigt och packade upp alla saker och städade och det ena med det andra. Är väldigt stolt över mig själv.
Nu måste jag sova ska upp på body pump klockan 10 sen ska jag sola. Jag har längtat efter att sola jättelänge!

Äntligen hemma igen

Nu är jag hemma igen efter en lång bilfärd. Och vet ni vad var det första vi fick göra när vi kom hem? Skotta snö! Vi hade fått en hel vall vid brevlådan så vi kom inte ens in med bilen haha.
Jaja nu är jag hemma och ska bara titta på film och mysa hela kvällen och kanske om jag orkade skriva en packlista. Imorgon ska jag till syster med familj och kolla in nya lägenheten och fira lite jul med dom också.
Ha en trevlig kväll

Här har ni mig igen

Ni får förstå min dåliga uppdatering här nere. Julafton blev iaf trevlig kan jag tala om för er. Fick det jag behövde och lite till. Mycket saker till min resa.
Dagarna rullar på här nere jag gör mest ingenting haha. Spelar lite spel, sover, umgås och äter.  Igår var jag och mamma iaf duktiga och åkte till gymet.

Idag har jag, mamma och mormor varit hos en dam i Simrishamn. Hon ville att vi skulle komma över på lite fika. Ingen dålig fika! Jag har fått i mig kalorier för en vecka nu. Fem olika sorets kakor och sen bjöd hon på chocklad också, herre  min gud.
Och nu har jag precis fått fotvård av min moster, mycket härligt kan jag lova. Ska strax bege mig ner till mormor och börja laga mat.
På återseende. För er som undrar bär det av till Stockholm igen på tisdag.
Ha det så bra


God Jul

NU har jag kommit till mina kusiner för lite jul brunch. Har har dom dator det har inte mormor både skönt och lite jobbigt ibland. Så ni får ursäkta uppdateringen under tiden jag är här nere. Jag ska strax ner och äta men innnan det vill jag hälsa er alla en riktigt god jul.
Efter vi varit här ska vi hem till mormor och dricka kaffe och titta på kalle ankla sen ska vi hem till några andra kusiner för att öppna klappar och fira resten av kvällen.
Ha superbra dag

Nu åker jag strax

Hej bloggen,
Jag är inte sjuk men har bra ont i armen idag efter sprutan alltså. Nu har jag packat klart och och nästan gjort det sista. Jag börjar känna nu att jag sovit typ 5 timmar de senaste nätterna men nu ska det bli ledighet och vila.
Nu ska jag gå och äta frukost jag känner att mitt blodsocker är långt, långt nere nu. Jag skakar till och med haha.
Nej nu fixar jag det sista sakerna och sen beger jag mig. Önska mig lycka till! Jag lite skrajis att vi ska ut på de hala vägarna.
Ha det så bra


Måndag

Imorgon ska jag chilla om jag inte blit sjuk! Det känns att det var ett tag sedan jag hade en hel fri dag från plugg och jobb.
Idag har jag jobbat hela dagen 8-17. Puck kom och mötte upp mig på jobbet så vi åkte till stan. Vi hade en del ärenden att fixa. Det blev en svininfluensspruta, handla lite saker som man behövde och bio. Det var jättetrevligt! Men dessvärre sitter jag här hemma nu occh har inte packat alls (bilen går klockan 9). Jag har en del julklappar som ska slås in och beställa lite saker och ta hand om mina händer. Min högerhand ser verkligen hemsk ut! kyla, värme, tvätta händerna utan handkräm. Sånt sysslar jag med på mitt jobb och det gillar inte mina händer.
Nej nu måste jag sätta igång med min packning om inte bilen ska köra utan mig imorgon.
För er som inte vet så åker jag till Skåne imorgon till mormor och kommer åter igen till Västerhaninge den 29 tror jag bestämt.
God natt på er

P.S jag hoppas verkligen jag är en av de lyckligt lottade som slipper bli sjuk efter att ha tagit svinis sprutis. Håll ummarna för min skull D.S

aj mitt huvud

Här sitter en dötrött Hanny med huvudvärk. När jag idag kom till jobbet så fanns det inget och göra och jag tyckte att det var skittråkigt rent utsagt. Jag fick igen ikväll! Det kom as mycket då istället. Skönt att vara hemma.
Nu har jag suttit och ringt i telefon en massa och ska fortsätta lite till, sen får det bane mig bli sängen för jag tog på mig ett extra pass på jobbet imorgon, 8-17. Sen ska jag till stan med Puck och införskaffa det sista julkklapparna och kanske hinner vi även med bio. Det har nästan blivit en liten tradition för oss. 
Jag ville träffa henne innnan jag åkte iväg till Skåne. Där ska jag ju vara en vecka, och efter jag kommit hem så har jag inte mycket tid kvar innan jag åker.
Ha det bäst


Tentaångest = 0

När klockan ringde imorse var det första som kom upp i mitt huvud verb. Jag började rabbla verb haha. Tentan gick bra tycker jag. Jag är glad att den är över! Efter tentan så åt Sarah jag och Robin lunch tillsammans, en sista lunch känns det som. Vår kurs är nu slut och Sarah och Robin börjar jobba och jag åker. Det känns jättetråkigt. 
Efter lunchen åkte jag hem och hjälpte till med att fixa saker till glöggpartyt.
Och nu sitter jag här oh njuter av tystanden och att jag inte har någon ångest. Eller okej då lite ångest, jag har några uppgifter kvar att göra i portugisiskan och några julklappar till och fixa och packa och så haha. Jag åker till Skåne (mormor) på tisdag för att fira jul. Jag ska vara där en vecka sen kommer jag åter hem igen för at fira nyår och packa väskan om på nytt fast denna gång för en större tripp än till Skåne.

Allt snurrar runt i mitt huvud

Efter en lång dag så sitter jag åter här igen. Det känns nu som jag snart ska iväg igen. Jag har suttit och pluggar fram till 3 efter det drog jag till jobbet. Allting flyger runt i mitt huvud just nu. Preteritum, imperfekt, presens, gerundium, futurum, konditionalis och alla dessa verb och regler. Men men har tenta klockan 10 imorgon jag hoppas på att det går bra och att jag inte blandar ihop alla allt för mycket. Vi får hoppas att alt lagt sig på rätt plats imorgon och att det går super. Ni får hålla tummarna för mig.
Mamma sitter och förhör sista nu sen går jag och sover.
Efter tentar imorgon blir det lite glöggpartaj.

P.S jag vill bara tala om en sak för er. Portugisiska är inget lätt språk ska ni veta D.S


God natt

Nu har Noa och jag suttit och slagit in julklappar och rimmat ett bra tag. Kul men gud vad man får använda sig lilla hjärna haha. Det blir bra rimm kan ni tro!
God natt

En vecka till julafton

Nu är jag hemma från jobbet och har tittat på bonde söker fru avsnittett som jag missat. Idag är det en vecka kvar till julafton, en vecka bara! Det är sjukt asså. Jag känner ingen panik över det, inte alls men åter igen vad tiden går fort. Var har denna höst tagit vägen?

Igår var en så mysigt dag, jag hade så mycket att stå i så att jag inte hann dela med mig av det mysiga till er igår utan för göra det idag istället. Efter jag hade suttit på universitetet med Sarah och Robin och pluggat lite så mötte jag upp mamma för lite julhandel i Gamla stan. Att gå och strosa i gamla stan runt julen är helt underbart.
Efter det åkte jag till kalla stallet för min sista ridlektion innan jag åker vilket innbär att jag inte kommer att rida igen förrän 8 månader!!! Jag kommer att dö. Jag har ridit i 12 år utan uppehåll. Jag hade en tår i ögat igår kan jag lova er. Fast jag lät det aldrig falla.
Sen åkte jag hem och tog ett bad och drack vin och hade det allmänt bra.

Nu ska jag hjälpa mamma och baka lite, vi ska ha glöggfest här efter min tenta på lördag så vi håller på att förbereder oss lite


Jag sa till mamma att hon var tvungen att komma och fota igår.

Oj vad snö

Hejsan bloggen.
Hela jag sitter och skakar nu. Jag och mamma har varit på body pump och det har jag inte gått på jag vet inte hur länge. Det var jobbigt och nyttigt. Innan passet började var jag och Toke ute på promenad sen skottade jag(puuuhh). Så jag var helt svettig när jag kom till gymet. 
Man såg knappt att Toke var svart idag haha hela han var vit av snö. Och han sjönk i snödrivor, han tycker det är roligt med snö men kanske inte så här mycket snö haha.
Nu ska jag plugga in lite verb i mitt huvud och sen ska jag och mamma äta massa god lunch.
Ha en bra snöig dag  

Jul

Det blev inget tvtittande för mig idag. Jag fastande hos dom vi drack glögg hos. Det var så trevligt så. Och det var riktigt mysigt med julkonsert i kyrkan. Nu kan julen komma för jag är redo.
Nu ska jag gå och sova ska nämnligen vara på univeristetet klockan 9 imorgon.
Sov gott

Här är jag igen

Hali hallå här har ni mig igen. Efter lite mer pluggande och lite pulkaåkning har jag nu lugnat ner mig lite grann men inte helt inte. Nu ska jag på lite julkonstert i kyrkan. Sen ska vi hem till några vi känner och dricka glögg och äta pepparkakor inget jag tackar nej till inte. Sen blir det Bridget JOnes dagbok som går på tv ikväll.
Ha en trevlig kväll

Mitt i min lunchpaus

Här har ni en upprörd Hanny som har lunchpaus från pluggandet och pasade på att läsa DN. Så här efteråt så ångrar jag nog det. Vet ni vad som hänt???? ANDRA AVENYN SKA LÄGGAS NER!!!! Det går bara inte. Andra Avenyn har varit en del av mitt liv i två år nu. Dom kan ju inte bara försvinna så där. + att Riverside som är en liknande serie som endast sänds på svt play ska nu även läggas ner. Min effektiva dag förvandlades snabbt till en ilsken dag. Dom lägger dock inte ner idag men det är endast några få avsnitt kvar. Jag kan erkänna att det finns en tår i mitt öga.  AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Jag kommer att dö!

 


Woho effektiv dag

Idag känns det som det kommer bli en sån där effektiv dag igen. Dom dyker upp lite titt som tätt. Dom är väldigt uppskattade. Jag har nämnligen redan tränat och duchat och varit ute med hunden och skottat och det ena med det andra. Nu ska jag bara sätta mig och plugga också och hoppas på att det går lika bra.
Vi får se om jag hinner jobba också, jobbet hade några sjukanmälda och ville ha in folk. Det beror på lite hur bra det går med plugget om jag jobbar eller ej.

Gud vad snön faller ner. Tacka vet jag snö men kommer det för mycket måste man ju ut och skotta hela tiden ju haha. Jaja en så länge är det bara trevligt.

Tiden går fort

Hejsan,
Fan då det har inte blivit så mycket plugg som jag önskat idag. Först mådde jag inge bra så jag gick och la mig igen sen efter de så pluggade jag lite. Men sen var det dags för lunch och tiden flöt på ni vet. Sen jobbade jag extra också kändes som det behövdes för att jag tar ledigt på lördag då jag har tenta. Men imorgon blir det andra bullar vill jag lova.

Jag kan inte fatta att det snart är jul. Var tog denna hösten vägen? Kändes som det nyss var sommar. När jag var liten tyckte jag att alla som pratade så var liksom gamla. Jag förknippade detta snack med äldre människor. Men nu sitter jag och pratar så. Undrar vad det har med att göra? 
Har man så himla mycket tid när man är barn? Och plötsligt har man inte den tiden att göra allt roligt på. Man jobbar och står i och fritiden minskar mer och mer ju äldre man blir. Tills man plötsligt blir pensionär och har all tid i världen igen.
Jag pratar inte om alla för många har det jag önskar jag hade ibland. Konsten att kunna älska nuet. Även om de är stressad och har 1000 andra saker att göra så kan de sätta sig ner och ta det lugnt i. Visst jag har blivit bättre på det där men går ofta omkring och önskar att en viss tid vore över för att den är så jobbig. 
Känner ni också så ibland? Man mår riktigt dåligt och sover dåligt och stressar upp sig själv. Jag är så nu går och tänker på tentan hela tiden, vilket leder till att jag stressar upp mig själv.
Nu ska jag sätta mig och titta på andra avenyn och försöka ta det lugnt och älska nuet. Med min hjälp har jag doftljus som luktar vinbär. Haha. 
 

SNÖ

Äntligen är snön här igen och jag hoppas det är här för att stanna den här gången. Det är så mysigt med snö. Det är liksom ingen jul utan snö. Tänk er julafton med regn nej minsan det går inte på frågan.
Jag kom precis in från en lång och härlig promenade med vovising i snön. Jag tror vi båda två tyckte det var lika kul att snön kommit. Toke blir helt spralig och jag går runt och fotar och ler haha.
Nej nu ska jag sätta mig och plugga. Jag har redan tentaånget men det går nog bra. Och gör det inte det så vill jag iaf att jag ska ha kämpat och pluggat mycket till den. Nej men gud så jag pratar klart jag klarar den!


Toke doppar alltid nosen i snön, så han ser alltid ut så här på vintrarna, snyggo!


Vi har alltid dragkamp sista biten hem haha

Hej hej

Hejsan bloggen jag har varit himla dålig på uppdatering den här helgen men jag har haft fullt upp med pepparkakor och lussebullar och lucia och det ena med det andra.
Jag kom för några timmar sedan hem från Elin. Jag och hon, Martina och Erica har bakat pepparkakor och umgåtts. Det var mysigt det var ett tag sedan vi sågs känns det som iaf haha.
Och nu är äntligen min locktång hemma igen efter ha legat hemma hos Elin i en månad. 
 
Snart åker jag ju iväg på min resa. Jag kommer sakna mina kompisar så otroligt mycket då. Men vet ni vad? Fick ett mess av Martina nyss om att dom hade skapat en blogg som jag ska kunna läsa när jag är borta för att få veta vad dom hittar på här hemma utan mig. SÅ SÖTA! hannysskompisar.blogg.se
Var inte de sött så sig.
Nu ska jag gå och sova för imorgon vill jag vara pigg, ska råplugga till min tenta som jag har på lördag.
SOv gott


Jul

Jag har lite fått lite julstämning här hemma. Jag och mina bröder har bakat pepparkakor hela förmiddagen. Men nu skulle hela familjen utom jag till stan för att titta på teater. Jag ska på inflyttningsfest ikväll så jag kunde inte följa med.
Gud va pepparkakor luktar gott!!!
Nu ska jag bara ta det lugnt, göra mig jättefin och bara ha det bra. Jag vill nog titta på film. Åhh va skönt det är att vara ledig.
Ha en underbar dag mina vänner

vilken härligt dag!

Hejsan hejsan, jag kommer precis från gymet det gick jättebra idag. Vilken dag! Solen skiner och jag mår bra jobbar dock idag men inte resten av helgen. Ska baka pepparkakor i helgen. Och inflyttningspartaj.
mm va det känns skönt.
Ska försöka plugga lite i helgen också har nämnligen tenta nästa lördag. Sista tentan och sen är kursen slut. Känns jätte sorgligt tycker jag. Men det känns faktiskt inte deprimerande att plugga det känns faktiskt ganska kul haha. Nu ska jag gå iväg och handla ingridienserna till pepparkaksdegen. 
Ha det gott 

Nu är jag trött

Nu är jag trött och ska gå och lägga mig.
Lunchen idag var jättetrevligt. Mammas vännina hade jag tydligen träffat innan när jag var ja 50 cm lång så det var ju ett tag sedan. Hon jobbar med resor så det var intressant att dela resminnen med henne.
Jag har även hunnit vara i stallet och ridit också. Red en helt ny häst (för mig) idag. Kändes dock i början som jag skulle flyga av men sen gick det galant.
Nu är ja dötrött ska vara i skolan klockan 10 imorgon så ska gå och sova nu.

Brått

Jag har suttit och pluggat till nu. Bestämmde mig för att om jag blev klar med läxan till imorgon så åker jag och det blev jag 10 minuter innan vi skulle gå haha. Så jag följer med mamma och lunchar i stan.
Ha de så bra

Redan onsdag

Onsdag redan! Tiden går så himla fort. Nu har jag precis varit ute med Toke och ska sätta mig och plugga lite.
Mamma frågade nyss om jag ville följa med henne till stan och äta lunch med någon hon skulle träffa. Jag kan inte bestämma mig, det kan jag aldrig. 
Imorgon kommer jag nog ha velat att jag stannade hemma och pluggade men idag vill jag åka med och luncha.
Haha va töntig jag är. Jaja jag sätter mig och pluggar och ser hur långt jag hinner komma.

Impuls

Det blev en lång dag det här. Efter träningen blev det bara att dra hem och byta kläder för att sedan ta mig till skolan. När jag sedan var klar i skolan åkte jag till mammas jobb och mötte upp henne. Sen hamnade vi på bio och såg så olika. Inget var bestämmt innan men det var skönt att göra en sån impuls sak särskilt med mamma. Filmen var rätt bra tycker jag. Nu är det bara typ 4 andra filmer jag vill se på bio det går så himla mycket bra nu.
Jajaj nu ska jag sova

Träna

Nu ska jag bege mig till gymet. Mamma har fått med mig på pilates. Jag har bara gjort det en gång men då tyckte jag verkligen inte om det så det får till att bli att ge en ny chans. Sen blir det lite cirkelträning också.
Hej hopp på ett tag

Snart åker jag

Det är mindre än en månad kvar till jag åker. Tiden går så sjukt fort så snart står jag där kvällen innan planet går och har panik för att jag inte vet vad jag ska ha med mig, som alltid fast denna gången ska jag ju vara borta ganska länge. Glömmer jag något tar det ett tag innan jag får se det igen. Nej men gud så jag pratar. Klart jag inte ska glömma något och är det jag nu mot förmodan glömmer så går det säkert att köpa där. 

Jag har så länge jag kan komma ihåg tänkt att jag efter studenten ska dra ut och resa. Dock hade jag nog inte tänkt att det skulle bli själv eller i Peru men volontärarbeta hade jag tänkt. Nu känns det som det jag tänkt här i livet kan börja uppfyllas och gå från dröm till verklighet och minne istället.
Jag är så himla nyfiken på vad det är jag har att vänta där nere så att jag knappt kan bärja mig. 

Men än är det inte dags och innan jag åker finns det mycket som ska hinnas göras. Tenta, åka till skåne, fira jul, fira nyår, Avskedsmiddag och utgång och en hel del jobb också och en massa andra saker.

   

Min dag

Idag har jag verkligen varit i skolan hela dagen. Jag gick hemirfrån kvart i 9 på morgonen och var inte åter hemma igen förrän halv 7. Det blev en lång dag idag men inte så intensiv. Först fick Sarah en så stor skrattattack så hon grät så jag och Robin började också att skratta hur länge som helst. Så vi bestämmde oss för att ta en lite paus i pluggandet och köpte bullar och tee. Vi tänkte att vi var så trötta så vi behövde lite socker och skulle plugga när vi fikat istället. Det blev inte så mycket plugg då heller vill jag lova. Har man en skrattdag så har man kan inte hjälpas haha. 

Vad är det för fel?

Hejsan är nu hemma från jobbet igen. Jag känner mig verkligen konstig. Jag känner mig jätteseg och otrevlig. Jag försöker verkligen vara trevlig och snabb på jobbet men istället blir det bara fel. Jag kanske håller på att bli sjuk. Eller så har jag bara mycket nu. Jag jobbar och är i skolan mycket och resan närmar sig med rasande steg. Jag vet inte vad det är för fel, ska försöka sova ordentligen inatt och se om jag känner mig bättre imorgon jag hoppas det.
God natt på er

Det verkar gå bra för mig idag

Jag vill inte ha regn! Jag varit ute med Toke och gymat så nu ska jag sätta mig och skriva på ett arbete. Det känns så ju så lagom kul.
Jag försökte nyss pigga upp mig med en smotthie men självklart så skulle jag ju hälla ut mer en häften på golvet istället. Så istället för att dricka smothie fick jag ligga på golvet och knugga bort blåbärsfläckar som bildade väldigt fort. Det verkar gå bra för mig idag.
Nu ska jag försöka äta något utan att hälla ner häften på golvet. Sen blir det plugg

Skolan

Nu ska jag sticka iväg till skolan för lite lektioner. Jag sitter här och försöker bli färdig med alla läxor och så. Jag ska ju alltid hålla på till sista sekund så typiskt mig.
Ha det så bra


Min dag

Hejsan hejsan,
Mitt hår blev jättefint! Ganska kort men det tycker jag bara om. Mitt hår växer så himla fort.
Efter jag varit hos Julia så satt jag och skrev om Lucia på portugisiska, vi ska nämnligen prata om en legend imorgon och då valde jag Lucia. Jag tycker det är konstigt att man inte får veta varför man firar Lucia när man är liten redan. Man tycker att det är så mysigt med Lucia men det är faktiskt en ganska hemsk historia.

Sen har jag varit i stallet också, jag är riktigt nöjd idag det gick faktiskt riktigt bra. Nu ska jag plugga lite till och titta lite tv. 



Jag tog bort så han inte skulle få röda ögon istället fick han ett grönt haha

Sötnos! Han verkar gilla att sträcka ut på tungan


Kolla vad fint det är ute nu




Denna bild blev dock inte riktigt som jag tänkt mig. Men de andra blev bra


Kyla

Gud va kalt det ät ute hoppas bara nu att det börjar snöa. För ingen jul utan snö. Iof är det ganska lång tid till jul fortfarande men det hade inte blivit kul om den blev snöfri.
Nu ska jag gå ut med Toke och sedan ska jag till Julia och klippa mig


Min höst

Den här hösten har och är fortfarande väldigt känslomässig för mig. Förr skämdes jag för att min pappa kommer från och bor i Portugal och för att jag därmed är halv portugis. Det gör jag inte idag. Jag har under hösten läst portugisiska på universitetet, jag är inte klar, min sista tenta är den 19.
Det har varit jätteroligt och fortfarande. Men jag tycker att det är viktigt att ni får veta hur jag kännt och känner.
I September när allt kom igång så var det hela inget problem men så fort alla började fråga varför jag läste portugisiska och varför min pappa bor i portugal och följdfrågor så började allt bli lite jobbigare. Självklart inte första eller andra och inte heller tredje gången folk frågade varför jag studerade portugisiska men fjärde gången och fram till nu. I med att alla frågade så började jag tänkta tankar som jag ej tänkt förut.
   Det var snart fyra år sedan jag sist träffade min pappa, och nej han är inte död. Han bor i Lissabon. Jag åker inte dit jätteofta men ibland, sist jag var nere hade han tyvärr ej tillfälle att träffa mig det är därför nu som det gått så lång tid sedan vi sist sågs.
Jag känner inte min riktiga pappa som ni kanske känner era, jag vet inte riktigt vem han är men ändå så saknar jag honom så otroligt mycket, det går inte en dag utan att jag tänker på honom.
Ibland känns det som han inte tänker så här mycket på mig eller saknar mig så pass mycket som jag saknar honom, men sen när jag ser på hur mycket föräldrar bryr sig om sina barn som är minisar av sig själva så förstår jag att han bryr sig men att det är svårt för honom. Och detta har jag min älskade mamma som påminner mig så ofta om.
Jag tyckte att det var viktigt för er att veta detta. Många av er vet jag inte tycker att jag varit som vanlig men mycket kan beror på detta. Nu vet ni hur det ligger till.
Det jag vill säga är att jag hoppas ni förstår att detta är och har varit en underbar höst för mig ett steg in i en ny värld och kultur. Och att jag hoppas att jag kommer kunna ha en närmare kontakt med min familj efter den här hösten. Tomten nu vet du vad jag önskar mig i jul 

1 December

Andra år har jag haft ångest när julen börjat komma. Jag har inte tyckt om julen. Jag tyckte inte om att sitta på julafton med massa mat och det tar långt tid att öppna julklappar, sen blir man aldrig nöjd heller. Och gud vad tråkigt när inget händer dagarna efter jul.

Dom tankarna har lämnat mig i år. Jag ser fram emot julen. Jag vet inte vad det är som fått mig att ändra mig. Kanske är det för att min familj och jag i år ska fira jul som vi gjorde när jag var liten, i skåne med släkten, det var nämnligen väldigt länge sen vi gjorde det. Eller det hela kanske har att göra med att jag åker snart. Jaja för mig spelar det ingen roll vad det är som fått mig att ändra mig för mig spelar det roll att tråktankarna har försvunnit. Jag köpte till och med ett par julklappar igår och det var inte pest.

Fast för mig betyder julen att man ska fira med nära och kära. Jag strunar egentligen i paketen och det. Det har på senare år blivit sån hysteri runt julen, att alla måste få 6456354534545 julklappar och att det måste vara rättvist. Ungarna drunknar i julklappar och hinner inte med att öppna första innan mamma & pappa står där och vill att de ska öppna en ny.
Jag vill att man ska komma ihåg varför det är vi firar jul. Jag vet inte ens om barnen idag är medvetna om det. Är julen= tomte, klappar och godis för många? Jag är inte sån superkristen som endast vill sitta och tänka på jesus på jul men man kan väl ändå ängna honom en tanke? Och kanske ta 5 min stopp i julklappasöppningen och tänkta varför firar vi nu jul?


RSS 2.0