Arequipa


Precis utanfor min dorr!

Lillebror

Glomde skriva att min lillebror Noa konfirmerar sig pa sondag och det kanns jattejobbigt att inte vara dar! Vill ju vara dar nar saker hander med honom och andra nara!
Alskar dig lillebror!

Saknaden av er stor

Idag pratade jag bade med mamma och Puck i telefon, vilken dag!
Aven om jag alskar allt har och vill inget annat an att vara kvar i det jag har har och nu sa ar det klart som tusan att jag saknar alla er! Mina underbara vanner och min alskade familj!
Ibland kan jag fa ett fnatt nagon timme och vill bara aka hem och saga hej och beratta for er hur mycket ni betyder for mig och hur mycket jag saknar er. Ibland blir jag till och med lite deppig. Visst dessa stunder haller inte i sig sarskilt lange. Klart jag fortsatter sakna er men inte sa att jag inte kan tanka pa nagot annat och bara ligger i min sang och tanker pa alla er.
Som tur ar sa finns det ju folk har som befinner sig i samma sivation som jag gor, och vi delar med oss om hur vi kanner och hjalper varandra nar saknaden av nara och kara blir stor.
For mig ar det grymt skont att veta att jag har alla er dar hemma, och det gor att jag kanner mig stark och saker har! Skulle jag inte veta det skulle jag nog int stannat kvar har langre!

Lev livet medan du har chansen

Vad sota ni ar!

Vanner och familj jag kommer ju sjalvklart hem nagongang! Har ska det inte dos och langtas! Jag har det super och alskar det jag gor nu! Var glada for min skull istallet =D Mamma jag vet inte nar jag kommer hem, ja vill vanta med att boka nya biljetten till dess att jag ar super saker!

Dagarna och veckorna rinner ivag har! Kandes som det nyss var helg och imorgon har vi helg igen. Imorgon ska vi ivag och lyssna pa en grupp som ska spela som vi kanner och sedan ar det 60, 70 och 80 tals fest. Ska bli riktigt kul men jag ska faktiskt vara trakig och inte kla ut mig. Martina ska kla ut sig hah.
Sedan ska vi forsoka slanga in en 15 ars fest pa fredag ocksa. Adriana och hennes hip hopp grupp ska dansa igen som de gjorde forra veckan.
pa lordag blir det avskedsfest av en tjej som ska aka hem snart sammanslaget med en kille som fyller ar!

Det ar nog det jobbigaste med att vara ahr, alla avsked av mannsior som aker. Jag vagar inte ens tanka pa mitt avsked AAAAA!

Ingen hemgang har inte

Jag sov som en stock hela natten och det kandes som en plaga att kliva upp imorse!

Jag har antligen bestammt mig, jag kommer inte hem som jag skulle den 15 juni. Jag far fira min fodelsedag har nere istallet sa far jag ta och ha en stor fest nar jag kommer hem stallet.
Ni anar inte hur bra jag trivs har. Jag trivs som fisken i vattnet och varje dag trivs jag annu battre. Jag alskar mina barn, jag trivs super med de andra volontarerna och tycker jattemycket om mina kompisar. Jag har det super! Jag kommer aldrg kunna fa tillbaka det jag har har och nu. Sa jag tanker ta vara pa det jag har har och gora det javligt bra till pa kopet! 
Sa vad har jag for anledning att aka hem? =D.  

5 timmars somn!

Pa 2 natter har jag sovit 5 timmar! Har varit tvungen att jobba pa morgonen bade idag och igar. Igar sa kom det byggarjobbare som skulle jobba och mammor som skulle hamta saker.
Idag kom massa franska turister som ville se Hogar och jag skull egentligen bara sta och le och saga att jag ar volontar fran Sverige. Efter alla dom gatt och barnen ocksa sa har jag, Adriana, Marite (hon jobbar pa Hogar) och Dario suttit och snackat skit och atit empanadas.
Igar var as kul! Forst blev det en 15 ars fest som Adriana och hennes kompisar dansade pa, har ar det skitstort att fylla 15 och det blir varsta festen. Sedan drog vi ut med nagra kompisar och till sist till en volontarslagenhet. Kvallen blev lang men gud sa trevligt vi hade! Sa kul har jag nog inte haft pa lange=)
Hur ar er helg varit?

Vilken daghhhhhhh

Efter en lang dag men mycket storningar sa sitter jag har och ska strax till nagra kompisar med Martina.
Har kommer min dag:
Mitt inatten vaknar jag av att jag haller pa att klia sonder mina hander sa jag var tvungen att springa upp och skolja handerna i kallvatten och sedan spraya massor med insektsspray. Nasta gang jag vaknar sa ar det av att Adriana knackar pa min dorr och sager att det inte blir frukost for att det finns ingen gas.
Jag beger mig da for att kopa frukost, da ar affaren stangd.
Sen har vi ingen el for att dom jobbar ute pa gatan. Sedan hade Adrianas fonster pajjat och det blev varsta utredningen som jag sjalvklart fick halla i.
Jag sager bara tack gode gud att den har dagen snart ar slut. Hoppas bara inte massa skit hander nu nar vi ska ivag, skulle inte forvana mig. Martina har inte heller haft sarskilt tur idag, hur ska det har fortsatta?

hur gar det ihop?

Jag har stadat, diskat, tvattat och solat.
Det kanns som jag stadar varje dag och tvattar med. Det varsta ar att nar jag ar hemma i Sverige stadar jag mycket och blir irriterad nar andra stokar till och skitar ner igen. Har bor jag sjalv stadat och fixar och har finns ingen som stokar till och anda blir det stokigt och skitigt med en gang. Jag forstar inte riktigt hur det gar ihop.

Igar var en lite kaosdag. Varje eftermiddag gor barnen sina laxor, jag jobbar framfor allt med tre barn. Igar kom ett av "mina barn" sent och vi hann inte gora klart laxorna och hon hade inte kommit varken mandag eller tisdag sa det var en del laxor att gora. 
Inte nog med att hon maste gora alla nya som gamla laxor utan aven skriva 10 sidor med "jag ska gora mina laxor" sa manga ganer som fick plats pa sidan. Herregud assa!
Hon ar 8 ar och for mig ar det jattejobbigt for jag vet att den har tjejen har mycket problem och hon beinner sig typ alltid i en annan varld. Och jag maste saga skynda dig, skynda dig! Skriv! Las! Sag nagot! 
Ush hoppas hon kommer tidigare idag sa att jag slipper skalla pa henne och sa att vi hinner gora klart alla laxor.   


Cristano Ronaldo

Tjena hej, jag ar dotrott!
Drog med nagra kompisar och drack lite vin igarkvall och det blev lite sent. Tur att jag jobbar eftermiddag den har veckan. 
Vi satt och pratade om allt mojligt igar. Och just nu gar det inte att prata med mig utan att jag namner nagot om VM, Christano Ronaldo eller nagot liknande.
Jag berattade for dom att nar jag var liten sa skamdes jag over att jag var halvportugis. Jag skamdes, for att jag hade for mig mycket har pa armarna och det ena med det andra. Det har kanske later lite konstigt men nar Cristiano Ronaldo dok upp, blev stor sa kandes det helt annorlunda for mig. Jag vagade saga att aven jag var portugis och for mig kanns det skitskont att inte skamas langre. Ni kanske undrar varfor jag nagonsoin skamdes och det kan jag nog egentligen inte svara pa. 
Jag kommer ihag nar mamma fragade mig hur jag ville ha mitt har en gang nar vi var pa vag till frissan. Jag sa langt, blont har mamma. 
Tack Cristano Ronaldo, for att jag inte langre vill ha blont, langt har och vara svenk. 


Chock

Hejsan,
Jag ska forsoka blogga trots att fingrar och egentligen hela kroppen skakar! Ni annar inte vad som hant! Mormors kompis har precis sponsrat mig sa att jag ska kunna vara har langre tid! Hon tycker jag ar trevlig och gor nagot bra utan lon. Mamma skrev att hon var glad over att hjalpa mig. Jag bara traffat henne en gang men jag fick valdigt bra intryck av henne.  
Gud va chockad jag ar! Ni forstar nog inte!

VM

Ar det bara jag som ser i fram emot fotbolls VM sa in i bomben? Jag ar kopt ett album och massa klistermarken pa alla spelarna som ska spela. Det ar ett himla jobb att sitta och klistra in alla spelarna men gud sa roligt.
Det kliar i firngrarna pa mig. 11 juni woow! Hoppas bara att det finns stallen har for att titta pa matcherna. Annars kommer jag ju definitivt do.
Tank att vara pa plats i sydafrika woow.

En trevlig lordagskvall

Vi hade en jattetrevlig kvall igar.
Det borjade med att jag och Martina lagade mat och satt och at den och drack sangria. Och jag rakade smalla till kranen sa hela kranen flog av haha. Maste ringa Rosa nu.
Sen drog vi till ett stalle som heter mono blanco for att mota upp nagra kompisar. Mono blanco ar ett jattemysigt stalle som vi drog till ofta forut men det har inte blivit av pa senaste tiden.
Sen kom det nagra till kompisar och vi drog till ett salsa stalle. As stort och ett band som spelar och shitttt vad folk!  Vi stannade tyvarr inte dar sa lange utan vi drog hem och sov istallet, jag, Martina och Adriana dom andra stannade kvar.

Nu ska jag kila over till Martina och se hur hon mar.
Ha det sa bra

puuhh

En super trottHanny har vi har!
Igar gjorde jag och Adriana pannkakor till alla barnen pa Hogar det var inte ett litet projekt kan jag saga. Efter det gick jag och Martina och kopte film och tittade pa. Ingen av oss orkade folja med Ariana pa hennes aventyr.

Idag klockan 9 kom massor av barn och direktivmanniskor till Hogar for att stada ur ett stort rum med saker. De jobbade pa bra men det blev lite kaos. Jag skulle inte jobba men det blir ju aldrig som man tankt sig. Jag fick springa hit och dit med nycklar och mat och saker och det ena med det andra.
Till slut fick jag och Martina nog och smet till gymet. As skont! Varje gang vi kommer dit hjalper en kille oss, han jobbar dar. Han hjalper till med maskiner som vi ska anvanda och ovningar som vi borde gora. Vi ber honom inte han gor det sjalvmant men vi ar sa nojda med hans hjalp. Plus att han tittar pa sa att vi inte funskar ocksa. Det blir till att jobba hart.
Jag och Martina har pratat lite om varfor han hjalper oss, bada va ense om att han har sett det som ett projekt att trana upp oss, och han inte ar nojd for an han har avklartat det. Haha.

Nu ska jag ga tillbaka till Hogar och oppna upp for mammorna som ska dansa. 
Ha det  

14 April



Frukost och handduksvikning, Harol, Johon, Valeria och Jag

Sitter har och kollar lite saker pa internet. Ska strax ivag och plugga spanska pa egen hand. Sedan blir det boka tid till massage, jag har jatteont i ryggen och det kostar inte sa mycket har. Jag jobbar med barn och springer hit och dit, upp och ner hit och dit, hang och klang och jag far latt muskelknutor i ryggen sa kan det bli skont med lite massage.

Bilder var det har Puck, kommer fler!

Hejsan,
Har kommer lite gammla bilder som jag tog nar mamma och Noa fortfarande var har. Jag saknar dom jattemycket, vi hade en underbra resa och det ar jag jatteglad over.
Jag pratade med min sota lillebror Noa i forrgar tror jag och sa fragade jag vad han onskade sig av mig i konfirmasionspresent for han ska namnligen konfirmera sig i 2 maj. Han svarade att jag skulle komma hem och att jag skulle ta med mig en Inca cola haha. Inca cola ar poppis har, en gullask. Var han inte sot?
Och vet ni vad det gar inte en dag utan att nagon  pa Hogar namner min sota lillebror. Kommer ni ihag Hannys lillebror? Hur gammal var han nu igen Hanny? Jag: 15 ar och nastan 190 ja det ar min lillerbror och han ar blond ocksa. Noa och mamma var och halsade pa en dag bara nagon timme for 2 manader sedan och de kommer ihag honom sa val, jag tror han satt ganska stort intryck pa dom haha.a
En bild pa mig tihi


Tycker jattemycket om den har bilden pa mamma och Noa i Cuzco.

Mamma forsoker klattra upp vilket visar sig vara omojligt!
Det har var dagen innan vi skulle upp till Machu Picchu som sen stangde sa vi inte kom upp, men vi fick se dom har "stenarna" iaf. Liknande MP fast MP ar mycket storre. 



Staddag

Jag ar dotrott och smutsig! Hogar har inte varit oppet idag for barnen for vi har haft staddag. Jag och Martina fick i uppdrag att stada och sortera och slanga spel. Forst tankte jag, det ar val inge problem men sa fort vi kommit igang kande jag att det avr ett ganska tungt jobb. Manga bitar fattades pa puzzlena plus att vi manga ganger var tvungna att lagga puzzlerna for att veta. Vi hittade hela tiden udda bitar till spelen och jag vet inte vad.
Nar vi var klara kom en av lararna in och sa vi hittade lite till, det var inte kul! En hel kasse med puzzelbitar fran olika spel huller om buller. Hela bordet var fullt av udda bitar. Vi satte och forsokte sortera bitarna, det gick bara inte, det slutade med att fick slanga det mesta for att det inte funka att puzzla ihop dom.
Det har anda varit en rolig dag eftersom alla hjalptes at och stada men jag sager bara en sak en dag racker inte vi skulle behova en vecka!

Nu ska jag ga och forsoka fa i mig nagot att ata , det finns ingen mat pa Hogar ikvall.
Hare


Fortfarande sjuk!

Jag ar fortfarande sjuk och det ar inge kul! Fast jag har ju alldels for manga myror i brallan for att ligga i min sang och vara sjuk.
Pa dagen igar sa gick jag och Martina och handlade mat som vi lagade pa kvallen, vi at soppa och sallad det var sa gott och ata sallad. Pa Hogar sa ater man ris varje dag och ibland med potatis ocksa. Nastan aldrig sallad och maten ar valdigt fet och mycket kolhydrater. Jag har gatt upp lite och i med att jag varit sjuk har jag inte kunnat trana. Jag kanner mig jattedalig! Men nu ska det bli andra bullar, traning och forsoka ata battre hur jag nu ska kunna det vet jag inte, i med att jag ater pa Hogar.
Jag pratade med Lucho, en larare pa Hogar han sa att alla blir storre under volontartiden har. Ush! Jag saknar Paussalladen!

Pa kvallen igar var vi och lyssnade pa ett band som spelade pa en pub, vi har traffat dom innan jag dom ar riktigt trevliga. Dom andra drog vidare men jag kande att jag och min kropp bara skulle ta skada av att ga vidare sa jag sa hej da och jag och la mig istallet.

Nu ska jag ga och ringa mormor sen ska vi ta med och picknick och ga till parken.
Ha en trvlig sondagkvall

Padre har fordelsedag

Jag sitter har och lyssnar pa min favvolat "Mi niña bonita" och snorar. Varfor kan jag aldrig halla mig frisk?
Sitter och laddar for snart ska jag ga och jobba och idag ar det kyrkskola eller vad jag ska saga som varje fredag. Inte mitt favoritamne precis! Plus att idag fyller Padre ar och det ska firas med tarta och sang, innan dess maste jag satta pa ett par langbyxor annrs blir han arg ha.

Om jag orakar ska vi ut och traffa lite kompisar ikvall men just nu kanns det inte som jag orkar. Vi ska ju trana imorgon ocksa om jag kan. Jo, jag kom knappt upp ur sangen hah sa mycket traningsvark har jag.
Imorogn maste jag aka till Adrianas dansskola ocksa for tv ska vara dar igen och hon ville att vi skulle komma och titta lite. Trevligt, trevligt!

Nu maste jag ga och satta pa mig mina byxor for padres skull

ANTLIGEN

Sa skont! Jag och Martina kom precis hem fran gymet. Jag har faktiskt inte gymmat pa hela tiden jag har varit har pa grund av det ena och det andra men nu har vi satt igang.
Gymmet heter Strong och ar jattestort med jattemycket pass och annat roigt.
Vi fick hjalp av en biffig kille som visade oss maskinerna och holl ett litet men asjobbigt traningspass for oss. Men jag tyckte om det, han verkade forsta vad vi ville fokusera pa. Jag = mage Martina = rumpa haha.
Nu kanns det helt underbart att vi ANTLIGEN kommit igang. Pa lordag ska vi dit igen och dansa reggeton tror jag.

Ja jag vet att jag ar lite knapp

Jag och Adriana pratat lite igar. Vi jobbar och bor pa samma stalle traffar oftast samma manniskor. Jag vet inte om det ar darfor vi glommer bort oss sjalva lite. Vi satter pa oss slappklader och gar ner och jobbar. Detta kanske later som ett i-lands problem. Jag hoppas ni forstar mig ratt, jag alskar att slippa ha smink och att kunna ga med sloklader utan att nagon bryr sig men i slutandan blir jag lite lidande.
Jag har kannt mig sa luffig den senaste tiden. Jag tror att aven om man jobbar pa ett sant stalle som jag gor och aven om jag mesta tiden umgas med barn som inte bryr sig om hur jag ser ut sa maste jag for min egen skull bry mig. Som idag jag rakade benen och jag kande mig helt plotsligt sa bra hah. Stadade mitt rum sa in i bomben idag och kande mig lycklig. Jag maste vara knapp men jag hoppas ni forstar vad jag menar, sma saker som kanske i normala fall skulle vara sjalvklara blir sa stora har.

Ska strax bege mig till Hogar igen for att jobba, maste bara beratta jag flagnar sa mycket pa axlar och brost. Jag hatar att flagna det ar sa ackligt! Nar jag torkar mig med handuken eller rattare sagt forsoker sa aker det ju av annu mer hund :S. Jag som inte ens har brant mig!
Idag fick det bli lite intimfakta haha



Arequipa igen och har kommer lite bilder

Nu ar vi i Arequipa igen eller nu vi har varit har ett tag nu. Vi kom fram halv 4 i morse. De hade sagt till oss att vi skulle vara framme klockan 5 och nar jag vaknade till av att bussen stannade halv 4 sa fragade jag en tant var vi var nagonstans och hon sa  "vi har kommit till Arequipa". Lite skumt att dom sager att man ska komma fran en och en halv timme senare en vad man sen gor. Men men bara skont far oss som fick aka hem och lagga oss i vara sangar tidigare.
Sov till klockan 12 sen har jag bara jobbat idag. Och forsokt fixa med lite bilder fran stranden, La paz, Coroico och Ouroro.






En kille varsm mamma jobbade i en affar vi gick in i. Vi fastnade for varandra!


Amer, Martina och en bebis pa dagiset vi var och halsade pa. Bebisen hade svart att andas och behovde opereras men foraldrarna hade inte rad.

Jag och Martina med alla barnen

Pa vag till Corico, kolla in vi ar mitt inne i molnen


Dodens vag!

"Mammas familj" ganska dalig bild men hade brattom!

Puno och vantar

Hejsan,
Vi sitter och vantar i Puno pa nasta buss. Jag ar sjuk och kanner mig jattekonstig, har feber och ont i halsen. Men det ar val jag liksom, alltid sjuk!
Idag kom mammas familj och halsde pa mig ett tag pa hotellet och deras chaffis korde oss till bussen. Det var sa nara att vi inte kom pa bussen och tydligen var det inte ratt buss vi kom pa. Jag stod i trappan pa bussen hur lange som helst och Adriana och Martina satt i gangen. Till slut stannade vi och de bad oss att ga av och ta en annan buss, sen helst plotsligt sa dom men ga pa igen sa fick nagra killar ga av istallet.
Vi satt hur daligt som helst men men..Val framme i Copacabana dar vi skulle byta buss var allt jattekonstigt. Vi sa jaha vad gor vi nu da, vi fick hoppa in i en liten minibuss till gransen till Bolivia sen hoppade vi pa nagon buss och som tur var tog oss till Puno och det ar har vi befinner oss just nu.

Vi kommer vara framme i Arequipa klockan 5 imorgonbitti och Adriana borjar jobba klockan 8 haha. Som tur var har jag och Martina eftermiddags skift.  

Vi har haft en superbra vecka i La paz och jag vill absolut tillbaka igen! Nej nu maste jag ga och forsoka hitta nagot att ata.
Ha det

Val och ode pa gatorna

Sondag och var sista dag i La paz, imorgon aker vi till Arequipa igen.
Coroico var jatte haftigt! Jag har dock en massa myggbett nu, anvande myggspray men verkar inte ha fungerat. Vi akte dit i en bil med privat chaffis och privat guide. Vi akte pa dods vagen som den kallas, hur haftigt som helst. Martina var radd och det trodde jag att jag ocksa skulle vara men det var jag inte. Det var stup pa ena sidan och bergvagg pa den andra. Vi akte och tittade pa en massa vattenfall och badade benen!
Men det som jag tyckte var haftigast var att vi akte bredvid molnen och ibland i dom. Pa ett stalle var vi uppe pa 4800 m over havet!

Igar akte jag till Ouroro till mammas "familj". Mamma ar ju som jag skrivit innan gudmor till en kille och jag var och halsade pa denna familjen. Kunde tyvarr bara stanna over dagen men det var trevligt att fa traffa dom. Vi at en massa fisk och pratade om allt mojligt och dom var valdigt glada over att jag lart mig spanska.
Resan dit tog 3.5 timme och resan hem tog mer en 4 timmar pa grund av att det var sa grymt mycket trafik. Som tur var hittade jag en trevlig tant att prata med pa hemvagen.
Idag sondag ar det val och det ar obligatoriskt. Varje person maste rosta dar dom bor och det ar forbjudet att resa eller over huvudtaget rora sig med bil idag, det var darfor det var sandan trafik igar.
Hur manga stallen som helst ar stangda for att det ar val. Synd for turisterna som inte visste om detta, som tur var var jag forvarnad.
Det ar skitskumt att ga pa gatan det ar som om det hant en olycka och halva befolkningen dott sa tomt ar det.

Jo, nar jag kom till La paz igen med bussen igar sa kom Isaccs privatchaffis och hamtade mig. Isacc ar pappa till mammas gudson och han jobbar nu som vice minister i gruvministeriet vilket betyder att han har en privatchaffis. Han var jattegullig, korde mig till hotellet och sa "men sa bra du har lart dig spanska". Han sa att om du nagonsin behover aka nagonstans ring mig!! Han ar verkligen en underbar person, jag gick och log hela kvallen efter att jag traffat honom. Hans gladje och snalla ord fick mig pa riktigt bra humor.

Idag ska vi vandra runt lite i La paz och se om vi hittar nagot stalla att ata pa, ar inte helst sakert pa grund av valet.

1 April

Igar slappte vi loss ordentligen och kopte en massa fina saker. Trojor, halsband, armband och alla mojliga olika fina saker. Sen gick vi och la oss ganska tidigt och tittade pa tv. Jag har ingen tv i Arequipa och det ar inget jag kanner att jag saknar men nar man som nu vi har en tv i vart rum pa hotellet blir man lite knapp! Ogonen vaxer och det ar bra skont att satta sig och titta pa lite tv.

Idag ska har jag, Martina och Amer varit uppe i Pampahassi och halsat pa dagiset dar. Han hjalper till dar en dag i veckan och spelar och sjunger med barnen. Barnen var jattesota!
Sen akte vi ivag och at lunch, vi var erbjudna att ata pa dagiset men i med att vara magar har kranglat massor med oss sa tackade vi pa sa artigt satt vi kunde nej.
Vi akte ivag och at pa en restaurang och tittade lite mer pa La paz.
Efter en trevlig dag ska vi nu bege oss ivag for att ata lite middag och jag ska kopa en handvaska som jag tittat pa och glomde kopa sist jag var har i januari.

Imorgon aker vi ivag till Yungas och Coroico hela dagen, kanske skriver nar jag kommer hem imorgon.

Ha det bra! Synd att jag glomde sladden for att overfora bilder till datorn, ni far se nar jag kommer till Arequipa igen

RSS 2.0