Paraguay


C pa bussen till Paraguay. Det var en sa sjukt bra buss. Det tod en 16 timmar pa bussen tror jag. Dem gav oss massor av mat, dricka, godis, visade film och var supertrevliga. Det var sa vart att betala lite mer for att aka pa den bussen. 

Man ser det inte sa bra men det osregnade var forsta dag! Hela dagen.

Alla i Paraguay gar runt med "Terere" ni ser dem overst pa bilden. Det ar kallt vatten i dem som dem senare anvander till ett slags orte som ALLA dricker. Vissa har termos och haller i varmt vatten istallet. Jag ar inget riktgt fan av teet. Carlos kopte te, mugg och Terere hela koret. 

Nar vi skulle aka darifran sa sken solen.
t
Det ar lite svar att rakna Guaranies (deras valuta). 20 miljoner ar inte vart sa mycket. Mycket nollor blir det nar man raknar.

I Paraguay finns det jattemanga Mercedes, till och med en del taxibilar.

Carlos egna Terere.

Sahar ser det ut nar man dricker teet. En kille pa bussen bjod oss.

Pa vag fran Paraguay gick allt knas. Vi missade bussen forst sa jag borjade braka med en kvinna, for det var hennes fel! Hon hjalpte oss till slut att ta en taxi dit bussen befann sig, jag ville inte betala for taxin och vi borjar braka igen, val pa bussen (en skit buss) slanger dem nagon mat pa oss och slacker seda lamporna. Jag borjade braka med en man vid gransen till Bolivia for han var sa stolt over att vara polis och ville bara braka.
Sedan gar ena hjulet sonder sa vi maste laga det i 2 timmar, nar vi val gjort det sa maste vi sta i ko till macken for att tanka! Vi akte halv 8 pa kvallen och dem sa till os att vi skulle vara framme i Santa Cruz Bolivia klockan 14.00 vi kom fram klockan 22.00 pa kvallen! Wohoo! 
Pa bilden ser ni mig stracka pa benen nar vi stod i bensinkon, stodstrumpor ar det basta som finns nar man reser! Alla tittar alltid lite konstigt pa mig och skrattar nar jag satter pa dem, jag vet inte om det ar for dem har ambulanser pa sig eller for att jag har knastrumpor, mig kvittar det. Jag alskar mina stodstrumpor.

Brasilien

Har kommer lite bilder fran Brasilien. Det ar sa roligt att titta pa bilderna nu efterat. Brasilien var nog det land jag tyckte mest om av dem vi akte till. Jag har alltid verlat aka dit och jag ar sa nojd att jag gjort det. Men jag vet att jag kommer att komma tillbaka dit. 
Brasilien har sa mycket att ge! Folket kan se ut hur som helst, svarta, vita, bruna alla typer av manniskor finnns i Brasilien, det ar en sa stor mix av folk. Dom har sa fina strander, stora stader, Amazonas. Kanske inte sa konstigt landet ar ju ganska stort. Alla lander i Europa far plats i Brasilien och det finns fortfarande mer plats! Forst hur stor det ar! I Brasilien bor det nastan 200 miljoner manniskor. Lilla, lilla Portugal har haft det som koloni ar det inte sjukt? Portugal ar mindre an Sverige och dar bor det idag ca 10 miljoner manniskor. Svart att forsta,  iaf for mig.


Sa har ser strandpromenaden i Copacabana ut. Sa har ser det ut i Portugal ocksa. Portugiserna tog det med sig till Brasilien.

Copacabana



Har kommer lite bilder fran Argentina



Tango fanns overallt i Aregntina

Carlos hittade advokatskolan. (Overlycklig)

Obelisco

Jag och C pa tangolektion

Carlos ALSKAR Gelatin

Tangoshow



Aj

Jag har sa ont i kroppen idag. Jag kunde knappt kla pa mig. Jag foljde med den svenska volontaren Gustav till gymmet igar. Jag alskar att ha traningvark men idag ar det lite for mycket tycker jag. 
Nu ska jag fortsatta att leta jobb och sedan ga ner och halsa pa barnen pa Hogar en svang.

Trevlig helg

Tankte, jag sover lite langre idag eftersom det ar lordag. Nehe, det skulle jag da visst inte.
Nar sopbilen kommer har i Arequipa sa spelar dem en lat om och om igen for att alla ska veta att den kommer sa dem kan komma ut och lamna sina sopor. Denna bil stannade utanftor mitt fonster idag! Den spelade en sa storig lat i 15 minuter sedan bytte den till titaniclaten, lite lattare att sova till den iaf.
Trevlig helg

Fredag den 13:e

Idag har Carlos och jag tagit det himla lungt sakrast var val det denna fredag den 13:e man vet ju inte vad som ka handa.
Vi fixade lite saker pa formiddagen sedan gick vi hem till mig och bara njot av att fa vara tillsammans. 
Pa eftermiddagen gick vi ner till Hogar de Cristo. Som vanligt var det livat dar. I med att det ar fredag idag sa har dem som alltid kyrkskola och efter det dansklass. Jag provade pa att dansa lite med dem men jag gav mig ganska snabbt. Jag gick for att ta hand om lillkillen Fernando som ar lillebror till Freddy och Miguel som gar pa Hogar. Han gick runt och langtade efter sin mamma (han ar endast 3 ar) sa jag fick ta hand om honom. Jag fotade honom och det tyckte han var valdigt roligt, sarskilt att fa se fotot pa sig sjalv. Ahh vad han var sot!
Pa kvallen akte vi till sjukhuset for att halsa pa en kille som ocksa gar pa Hogar i vanliga fall, Sebastian.
Han och nagra andra barn fran Hogar blev pakorda i september av en rattfyllerist. Han blev mest skadad, hans ben var helt krossat och han har fortfarande inte repat sig. Nar han antligen verkar kunna ga pa kryckor atminstande sa fastnar hans fot i hjulet pa hans pappas motorcyckel. Han blev tvungen att opereras igen idag. Stackars lilla killa pa 7 ar sager jag bara. Talmadig ar han iaf och supersot. Jag hoppas verkligen att han blir bra snart sa han far springa och ha kul som en 7-aring ska!


Jag och min Carlos

Antligen!

Efter att ha gatt jag vet inte hur langt och tittat pa en massa rum och lagenheter sa hitatde vi antligen ett stalle dar jag kunde bo. Vi gick ut klockan 8 pa morgonen och hittade stallet klockan 9 pa kvallen. Jag var sa trott i benen och i huvudet men anda kunde jag inte sova ordentligen, typiskt.

Idag blir det til att traska igen. Vi har resvaskor att hamta, kopa mat och betala Carlos raknignar. Och leta jobb saklart.
Ha det bast

Arequipa!

Efter lite mer an 7 veckor ar vi tillbaka i Arequipa. Har ar det ocksa kallt men tack och lov inte lika kallt som i La paz.
Imorgon ska jag och C bege oss ut och forsoka hitta nagon slags lagenhet till mig, onska mig lycka till!

Ush jag ar superseg och lite yr efter denna resa. Forst taxi till bussen, buss fran La paz till gransen till Peru, buss darifran till Puno och darifran den sista bussen till Arequipa. Segt med sa mycket byten men nu blir det inte sa mycket resande pa ett tag. Nu blir det till att stanna har och leta jobb, "sysselsattning".

Ha det bra nu gar jag och sover!


Jag fryser!

Vi befinner oss i La paz och jag fryser! La paz ligger pa 3500 meters hojd over havet ungefar, El Alto dar flygplatsen ligger och dar det bor hur mycket folk som helst ligger pa 4000 meters hojd over havet. Kylan beor pa hojden och pa att det gar mot vinter har medan Sverige gar mot varmare och ljusare tider.
Vi ar har over pask och aker tillbaka till Arequipa imorgon. Kommer kannas konstigt da vi har varit pa resande fot mer an 7 veckor. Roligt men lite trakigt att det snart ar over.

Jag hor av mig fran Arequipa jag maste springa och dricka Cocate sa jag blir varm och slipper hojdsjuka! Cocate ar cocablad i vatten som hjalper till sa att man slipper fa hojdsjuka vilket man annars kan fa pa hoga hojder. Hojdsjuka innebar huvudvark och krakningar mm. Luften ar sa tunn har uppe sa ar man inte van vid hojder sa far man hojdsjuka, tyvarr. Jag hade det igar, extrem huvudvark. 
Sa ska ni resa till hoga hojder, drick cocate eller ar hojdsjuketabletter dom ar superbra!

Ha det bast


RSS 2.0