Grattis lillebror!

Ush vad lange sedan jag skrev. Forlat. Men det ar sa mycket som hander sa jag har inte sa mycket tid over jag hoppas ni forstar.
Det har arets midsommar blev lite annorlunda men hur mysig som helst anda. Vi  gjorde varma mackor och lyssnade pa svennemusik. At jordgubbar och glass och sedan drog vi till en stor fest som var van hade annordnat. Raul hade gjort varsin krans med blommor till mig, Martina och Mafalda. Hur fina som helst. Vi fick allt lite midsommarkansla anda aven om jag var tvungen att vardra runt med endast 1 klack under mer an halva kvallen. Hur var er midsommar?
Igar gick jag och Mafalada och promenerade och tog det lugnt sedan kom Martina, Raul och en van over och sa gjorde vi mat och tittade pa Madagaskar 1 och idag blir det Madagaskar 2.
Jag vet inte om jag sagt det men Raul (Martinas pojkvan) ar kock! Snacka om att vi har lyx har nere. Allt gar sa fort nar han lagar maten och han vet precis vad som ska goras och vad vi ska anvanda.
Idag ska vi bara ta det lugnt. Det ar varken jobb idag eller imorgon. Vi ska kolla pa mathen kl 13.30(var tid).
Jo visst ja gud vad skont att Portugal ar vidare. Det ar tur att man har tva lander, Sverige spelar ju inte och da hejjar jag pa Portugal, as smart ju.

Grattis lillebror pa 13-ardagen. Jag ar jattledsen att jag inte kan vara med dig idag. Jag hoppas du har en jattebra dag och att du far det du onskar dig! Mina presenter far du nar jag kommer hem. Den som vantar pa nagot gott vantar aldrig for lange!

Ha det superbra allihopa ska forsoka skarpa mig med skrivningen!

Portugal!

Igar morse gick jag upp klockan 6.30 for att se Portugal mot nordkorea. 7-0 snacka om cool match!
Vi har en tv dar jag barnen sitter och tittar pa alla matcherna! Det ar sa haftigt med VM det verkar vekligen som ALLA tittar!
Pa fredag ska Portugal spela mot Brasilien det kommer verkligen bli en rysare! Med gud sa spannande.
Den har manaden nar det ar VM sa kanns det som jag inte pratar om nagot annat an VM haha jag ar en sportnord.
Forlat jag far skriva mer an annan dag har sa ont i huvudet och massor med saker att gora.
Om 2 manader redan ar jag hemma


Wooho

Gissa vad jag gor? Sitter och tittar pa brollopsfirandet live pa internet! Man kan ju inte missa detta! Gud vad haftigt!
Jo gardagen blev jattelyckad! Vi var en 15 personer som hade jattekul. Fick tarta i hela haret och ansiktet men ja en hellyckad kvall.
Ikvall ska bli annu en lyckad kvall med mina vanner. Det ar en fodelsedagprestent fran en van. En stor fest vet faktiskt inte riktigt vad det ar. Men massa band ska spela och det kommer bli roligt.
Saknar er!

Gardagen

Tjena allihopa.
Jag vet att det var jattelange sedan jag skrev, forlat! Men det hr varit fullt upp!
Tack sa hemskt mycket for alla gratulationer pa face och pa mess. Ni ar underbara!
Gardagen kandes inte rikigt som en fodelsedag. Den kandes som en vanliga dag med ovanligt mycket uppmarksamhet haha.
Dn borjade med at min kara familj ringde och sjong for mig. Sedan drog jag Mafalda (den nya volontaren fran Sverige) Martina  och Raul till Casa de mi abuela (ett hotell) och at frukostbuffe!
Sedan drog vi pa stan, kopte skor at glass med nagra kompisar.
Syster och mormor ringde. Kandes konstigt for jag har inte pratat med min syster pa nastan ett halvar!
Raul som ar kock lagade middag och Martina kopte en tarta fast dekorerade den men kiwi och jordgubbar som hon vet att jag tycker om.
Min dag blev helt klart valdig lyckad! Tack till mina fina vanner!
Tararna kom da det knackade pa dorren och en kvinna med blommor stod dar! Blommorna var fran mormor och min familj =D.
En lyckad och annorlunda fodelsedag!
Nu ska jag ivag och kopa tarta. Vi ska borja pa en bar ikvall och kaka tarta och ha trevligt sedan drar vi vidare och dansar for att fira att jag fyllt ar!
Ha det bast!

VM

Gissa vem som ar overlycklig? Jo, jag efter som VM har borjat. Jag har kopt antenn sa nu kan jag titta pa allt fran Hogar! Det trista ar dock att har sands matcherna 06.30, 09.00 och 13.30. Och det ar ingen sommarkansla heller eftersom det ar vinter har. For mig ar VM sommar, grillning, varme och kvall jo men tjena det kan jag ju bara glomma har men anda ar jag over lycklig over att det ar VM =D

Jag kommer precis fran gymet, jag och Martina har varit och pumpat. Nu maste jag skynda mig hem for att stada, tvatta och dusha innan England-USA spelar =D
Ha det bast

Det gor mig lycklig!

Idag efter jag varit pa posten sa satte jag mig pa en bank pa Plaza de Armas. Njot av solen och av alla roliga folk som gick forbi, sarskilt tursiterna. Nej, jag anser mig sjalv inte som en turist! Turister ser alltid sa roliga ut, gar med sina boker, kartor och kameror.
Jag kom ihag nar jag pratade med nagra av barnen pa Hogar. Jag sa, det maste ju vara jattesvart att sno saker fran andra manniskor utan att de marker nagot. Dom: det maste vara hur lat som helst ju! Turisterna gar med alla sina vardesaker och tittar upp i himlen och upp pa husen dom har ju ingen koll alls. Jag skrattade och tankte att det ar ju sant.
Men nar jag satt dar pa plaza de armas och njot sa hor jag ett ljud fran en manniska langre bort som satt och tiggde. Jag satt och tittade pa henne nastan en halvtimme. Ingen gav nagot till henne! Allla dessa turister som gar forbi med sina kameror, flashiga klader och jag vet inte vad. Kan dom inte skanka en liten slant? Visst det finns manniskor som tycker att det ar fel att ge till tiggare pga att man aldrig vet vad pengarna gar till eller om dom verkligen ar fattiga eller att de helt enkelt borde jobba for att skaffa pengar.
Jag ger ofta pengar till folk som tigger for att for mig kanns det inte mer an ratt att gora det. Jag iaktog den dar kvinnan i 30 min sedan gick jag och gav henne 10 soles som ar 25 svenska kronor vilket nastan inte ar nagot for mig men jag vet att det ar myket pengar har och sarskilt for en tiggare. Ni skulle satt henne! Hon kramade om mina ben, och forsokte saga nagot men hon hade inga tander och det kom bara ut ljud som jag inte forstod. Hon hade hela munnnen full med cocablad.
Sant gor mig lycklig, sant jobb vill jag ha. Finns det? Ga och ge pengar till folk som tigger pa gatan? Isf vill jag ha det!

Planering med nervositet och trotthet

Mandag och jag ar astrott. Jag har egentligen inte gjort nagot speciellet i helgen bara slappat och njutit av solen hur kan jag da vara sa trott?
Kanske har det har att gora med att jag har mycket att tanka pa och mycket som ligger och gnager i mitt huvud just nu.
Jag ska strax mota upp Martina for en sista planering infor det lilla projektet som vi ska borja med. Jag har namnt det forut men kan beratta lite snabbt vad det ar vi tankt gora.
Vi ska ha 3 grupper, en med mammor och 2 med ungdommar men 1 for killar och 1 for tjejer. Vi har tankt oss att sitta och disskutera viktiga fragor i livet med ungdomarna. Vi ska inte saga vad som ar ratt och fel utan mer lata dom prata och fa ut hur dom kanner.
Med mammorna har vi har som ett mal att fa dom att prata och vaga disskutera med dom andra mammorna. Dem kanske inte kanner sig sa ensamma nar dem inser att det finns andra som har det likadant.
Vi ska aven prata om internet med bade barnen och mammorna. Internet ar manga ganer ett problem har. Det finns 553.65.656.6 internetcafeen. Barnen springer in och spelar nar de egentligen ska gora andra saker. + att jag satt med ett av barnen pa internet haromdagen, vi skulle kolla upp nagot snabbt som inte fanns i bokerna pa Hogar. Vi fick fram ett svar och hon sa, bra da gar vi! Jag: men vi maste ju titta pa kallan och kolla upp andra sidor ocksa om den har informationer verkligen ar korrekt. Hon: va vafor da? Det star ju har pa forsta sidan, det blir bra sa. 
Vi ska informera om att det inte gar att lita pa allt som finns pa internet. Till mammorna ska vi nog foesla att de pratar med barnen angande det har mitt internet att det kanske bastammer en tid barnent far sitta, vi (jag och Martina) tror namnligen inte barnen kommer sluta ga pa interntcafeen och internet blir bara storre och storre.
Ush ar lite nervos infor detta, hoppas det gar bra.

Senare idag blir det mote och sedan traning.
Ha det super    

Jag har vantat sa lange pa just denna dan

Fy fan va skont! Min biljett ar antligen ombokad, kommer inte hem den 13 juni som det var forst var sagt. Jag aker harifran den 21 augusti och ar pa arlanda den 22. Gud vad skont att det ar klart och att allt funkade bra och att jag slipper overnattning i Madrid.

Vet ni vad som hande igar nar Jose ett av barnen kom igar? Han sa hola señorita, satte sig i mit kna och borjade pussa pa min kind! Ahhh  det var sa sott. Ahh mina barn!
Och nu har jag antligen kommit pa en del trick for att fa barnen att vilja dusha! Jag ar sa stolt sa.

Maste strax bege mig ivag till Hogar igen. En volontar som jobbat pa Hogar tidigare ska gifta sig i Spanien imorgon och vill ha fest for Hogar. Men hon ska inte bedvarka sjalv men hennes alla kompisar ska och vi ska ata buffe och tarta och hur mkt som helst.  Henns kompisar, alla barnen, volontarerna och alla som jobbar pa Hogar, tror vi ska bli 120 personer.
Sen blir det lite utgang tror jag bestammt.
Ha en super trevlig helg mina vanner

Tom

Det kanns tomt! Adriana akte i sondags och bada tva grat jattemycket. Hon ringde igar fran Tyskland och sa att det kandes kostigt att vara dar. Och att hon saknade mig och att jag var som en syster for mig. Ahh jag borjade nastan grata igen!
Var i hennes rum och tittade lite film igar men det kandes sa konstigt att vara dar utan saker, utan henne utan allt sa jag gick till mitt rum igen.
Det ar otroligt hur man kan komma sa nara en person under sa kort tid! Hur man kan bli sa irriterad pa en person men anda tycka hur mycket som helst om den. Ja det heter val syster karlek jag antar att det ar sa vi kanner. Ush det kanns jattetomt utan henne.
Det ska komma en svenska och ta over hennes rum och 2 veckor och da ar jag inte sjalv iaf men de kommer nog inte bli samma sak som med Adriana.

Saknar henne och er jattemycket!


RSS 2.0