Galna Peruaner!

Hej hopp,
Vi har spanderat helgen pa playan. Jag ar dotrott men vi har haft grymt kul sa det ar vart att vara lite trott nu.
Jag tror aldrig jag sett sa mycket folk pa en strand forr. Har ar det sommar och pa helgerna nar folk ar lediga drar dem till stranden.
Alla tittar lite kontigt pa mig och tanker sakert att jag ar galen nar jag foredrar att sitta i solen och sola och bli brun.
Dem solar nmanligen inte som vi. Dem sitter i skuggan vita som snogubbar av al solkram dem smetat pa sig for att inte bli brunare an vad dem redan ar. 
I skuggan sitter dem och dricker ol, som alltid. Och som alltid finns det bara ett glas. Man haller upp lite glaset, dricker upp och skickar vidare. Forsta gangen jag sag det tyckte jag det var lite ackligt men nu ar jag van och tanker inte ens pa att man skulle kunna ha fler glas. 

Kvallen spenderade vi med Carlos kompisar och deras familj. Detta ar ocksa nagot som for mig var lite konstigt i borjan men som nu ar normalt. Man hanger utan for nagons bil och lyssnar och dansar till musiken som danar ut fran bilstereon. Denna gang drack vi pisco en dricka har ifran. Aven har finns det bara ett glas och flaskan och glaset roterar.

Igar var det en playaso heter det. Det ar som konsert pa stranden, det var grymt mycket folk och alla drick som vanligt, jag forstar inte hur dom pallar. Dock var jag och Carlos tvungna att ga utan att vi hunnit lyssa pa den "storsta" gruppen men men. Vi ar har haft en superbra helg!


Veckan som gatt

Jag har knappt varit inne pa internet denna vecka och har darfor inte kunnat skriva.
I sondags drog jag och Carlos ivag till landet for att rida. Det var en upplevelse vill jag lova. Carlos hade aldrig ridit forut och han akte nastan av, haha. Jag red i forvag en gang och sedan sag jag Carlos och lillkillen som hjalpte oss langt dar borta. Nar dem val kom fram till mig sager Carlos "hasten dodade mig nastan". Jag tror inte han kommer vilja rida pa ett tag.

I onsdags kom en grupp svenskar till Hogar de Cristo. Tre optiker och sju stycken hjalpredor eller vad jag nu ska kalla dem. Dem kom for att titta pa folks ogon och ge glasogon. Det kom mammor, pappor, mormodrar, fastrar ALLA kom. Vi jobbade pa sa fort vi kunnde. Vi sager jag for jag satt och oversatte fran spanska till svenska hela dagen for svenskarna kunde i spanska. 360 personer tog vi emot. Utanfor dorren stod dock hur mycket mer folk som vi inte kunde ta emot. Tyvarr.
Dessa svenskar kom fran en svensk organisation som samlar ihop glasogon i Sverige, gor dem fina och aker ut till fattiga lander och ger dem de glasogon de behover. Skitbra!
Jatterolig dag men hur jobbig som helst. I slutet av dagen som blandade mitt huvud ihop spraken hej vilt men jag tror att jag oversatte och forstod ratt.  Haha tank om jag inte gjorde! I sa fall gar massa folk runt med fel styrkor pa glasogonen och vissa kanske gar runt med glasogon fast dem inte behover. Nej ush sa kan jag ju inte tanka.

Igar var vi pa konsert Chino och Natcho en grupp fran Venezuela som sjunger reggeton. Jag njot och Carlos sag mest lidande ut.

NU ska jag ga hem och vila. Jag ar grymt dalig i magen och det tar all min enegri.
Imorgon drar vi nog till playan.
Trevlig helg pa er

Obekvamt

Fredag igen!
Det gar verkligen framat pa min kurs. Han sager att jag ar jattduktg och vill borja jobba med mig nar jag kommer tillbaka till Peru igen.  Det kanns jattekul, jag maste vara en jaklarns duktig elev.

Ska strax bege mig till hogar men idag ar det knappt nagot jobb for idag har dem kyrkskola.  Forra veckan fragade "padre" prasten mig vad om jag hade killkompisar och om jag hade pojkvan. Jag svarde arligt och sa ja. Han fragade aven Sofie, den svenska volontaren men hon forstod inte sa jag var tvungen att forklara for henne. Aven hon sa att hon hade killkompisar men ingen pojkvan.
Jag kande mig lite obekvam men ville inte var otrevlig och saga att han inte har med saken att gora. Sedan fragade han, och vad tycker ni om att "sova", dela sang ja med er pojkvan innan ni gift er? Jag sa att jag tyckte det var okej och forklade att aven Sofie tyckte det. Han sag inte sa glad ut kan jag saga. Sen sa Sofie men jag har aldrig gjort det! Jag forklarde det snabbt och han sa gud valsigne dig.
Han fortsatte fraga ut oss. Denna gang fragde han om det fanns manga unga mammor i Sveige som i Peru, och ja sa nej inte jattemanga. Jag forklade bort allt med att vi vill studera och resa och blablabla. Bra sa han. Men det ar ju for att vi anvander preventinmedel. Det tycker inte kyrkan har om.
Ush vad obekvamt!
Han ar val en si sa dar 80 ar gammal och tanker valdigt gammalmodigt.

Trevlig helg

Lyckat

Carlos fodelsedag blev jattelyckad. Han sag ut som ett litet barn nar jag gav honom alla hans presenter (ja jag skammer bort honom!). Han sag  precis ut som ett litet barn pa julafton som fatt precis det dar som den onskat sa lange. Han var sa sot.
Dock genomsakdade han mig och min lilla overaskningsfest. Han sa jag fattar allting Hanny jag ar advokat du kan inte gomma natt for mig, attans sager jag bara. Men han blev anda jatteglad.

Igar var vi pa Marc Antonys konsert har i Arequipa. Jag visste inte vem han var innan jag kom hit men nu vet jag och jag kommer definitiv fortsatta lyssna pa hans musik. Han hade en san utstralning, en san rost och var otroligt bra. Jag tror inte ni hort talas om honom innan men det kanske hjalper att saga att han ar gift och har barn med Jennifer Lopez.
Det var en otrolig stammning pa stadion. Alla som var dar forutom jag kunna texterna till alla hans sanger verkligen ALLA.
Dock blev det inte sa roligt nar vi skulle ga ut nar allt slutat. Det blev en massa brak och alla borjade istallet for att ga ut springa in igen. Aven sakerhetsgubbarna! Jag sag inte riktigt vad som hande men vi tror dem hade pistoler eller kastade flaskor. Jag blev radd och sprang precis som alla andra tills Carlos kramade mig och sa lugn och stallde sig som en skyddande mur runt mig. Som tur var stangde dem av utgangen och vi fick ga en annan vag.

15 feb

Jag har precis slutat min kurs for dagen och maste rusa. Jag har mycket att fixa. Carlos fyller namnligen ar och jag har bjudit in nagra av hans kompisar till mig ikvall for att fira lite. Jag maste kopa alla saker till ikvall och inhandla den sista presten.

Gardagen var jattemysig. Vi mottes upp efter hans jobb och han sa "jag ska kopa en vaska till dig for det behover du". Sa sa blev det. Sedan drog vi hem till mig ett tag for att ta skydd for regnet. Det fortsatter namnligen regna men inte in som tur ar. Det dumma ar att nar det regnar finns det ingen signal for att ringa i mitt hus.
Carlos drog hem till sig for att byta om innan vi drog ut. Det tog kanske en timme innan vi fick tag pa varandra for att det inte finns nagon signal/teckning. Regnet assa!
Vi drog ut och partade som alla andra i denna stan. Klockan 3 orkade vi inte mer. Stackarn behovde ga upp klockan 5 men forsvov sig som tur var var det ingen katastrof.
Jag forsov mig ocksa och fick spring till kursen. Maste hem och dusha haha.

Ha det super!


Fy fasiken

Detta har varit en otroligt konstig helg.
Lordagen borjade bra....pa eftermiddagen nar jag och Carlos precis kommit hem till mig borjade det osregna. Till en borjan var det roligt men det roliga forsvann SNABBT! Det borjade regna in igen! Inte bara pa ett stalle som innan utan nu pa en tre, fyra stallen.
Kvinnan som jag hyr av knackade pa min dorr och sa kom snabbt! Hela vart omrade dar vi bor hade fyllts med vatten och vattennivan okade hela tiden. Det finns ingen brunn eller natt hal dar vattnet kan aka ut sa det samlades som en damm. Hon bad till gud och sa till oss att detta var jordens undergang. Jag kunde liksom inte lata bli och skratta mitt i allt det hemska.
Vattnet kom in i bilarna, vattnet kom in i husen, vattnet gjorde att hundarna inte langre kunde ga normalt utan att drunkna.
Kvinnan dar jag bor borjade slanga klader over mig som jag skulle tacka/torka med upp hos mig. Det hjalpte inte for dem blev dyngsura med en gang.
Till slut nar det hade kommit in vatten i hal och hus, bilar, overallt! Da kom nagra pa att man maste gora hal i en mur for att fa ut vattnet fran omradet. Detta tog timmar, solen gick ner och elektrisitet hade vi inte. Till slut fick de hal i vaggen och efter nagon timme ar vattnet borta.
Gardagen tillbrignade alla i detta omrade att stada, torka och forbereda for nasta regn. Det kom inget regn igar men elektristeten som vi fatt tillbaka forsvann igen i mitt hus.
Hoppas det kommer tillbaka snart. Det ar liksom inte roligt att springa runt med ficklampan overallt. For att hitta tandborsten maste jag kanna mig fram och med lite ljus av ficklampan hittar jag den.

Glad alla hjartans dag pa er. Jag ska tillbringa resten av dagen med att kopa prestenter till Carlos som fyller ar imorgon. Och fira med alla hjartans dag med min man!


Fredag

Redan fredag igen. Ar det bara jag eller gar tiden otroligt fort?

Jag kanner mig lite trakig for det anda jag pratar om ar regn. Igar kom det asmycket och fort gick det. Mina barn var tvungna att ga hem tidigt fran Hogar. Dar dem bor regnar det annu mer och deras hus ar inge vidare for regnskurar som dessa. Jag har inte sett hur illa det ar men lararna har sagt att vissa av barnen har mycket vatten inne i husen. Stackars mina barn!

Jag har varit pa min kurs idag igen och gjort en sak till mor min. Jag kanner mig sa grymt duktig!

Jo imorgon ar det final pa fotbollen! Wooooho hoppas for fasiken inte att det regnar.

Jag jobbar pa att fa in bilder.
Ha det bast
//Lyckliga Hanny

Vill ha varme

Det regnar inte lika mycket idag men det ar kallt. Jag ar ju i sydamerika ge mig lite varme.

Idag har jag varit ute och sprungit vilket var valdigt svart pga alla asvgaser och bilar som kor som galningar utan respekt for sadana som inte sitter i bil. Men, men jag ar nojd att jag begav mig ut.
Forra veckan sa jag till mamma i telefon att jag inte har lust att trana att jag tappat lusten. Mammas harliga komentar "vill du komma tjock till Spaninen eller?" haha. Da blev jag jattearg men det fick igang min traning igen. Sa jag far val saga tack till dig mamma.

Idag har jag borjat pa en silversmedskurs tror jag det heter pa svenska. 2 timmar varje dag i 2 veckor ska jag borja med sedan far vi se om jag fortsatter. Jag gick dar ifran riktigt stolt och det har hallt i sig. Jag gjorde en silverring som jag just nu bar pa fingret mitt. Gud sa duktig jag varit.  

Nu maste jag springa till Hogar och traffa mina barn jag ar sen

Regn!

Det regnar och det regnar och det regnar in i min lagenhet! Nu kan dem inte heller laga det pga att det regnar sa mycket. Smarta Hanny gar runt i dyngsura converse och har ont i halsen.

Jag har haft en underbar men blot helg. Mitt i allt detta regn drog vi och tittade pa fotboll pa stadion jag och Carlos. Jag tror min klass hade ratt nar dom gav mig sportnord (det var val det jag var?). Fotboll var lika bra att titta pa i regn dock lite kallare an vanligt men jag var lycklig. Carlos och jag ar ett sant dar tont par som sitter bada tva klistrade framfor tv eller pa stadion nar det ar fotboll. Tur har vi bada tva att den andra gillar fotboll. 

Nu ska jag bege mig och hjalpa mina sma barn med laxor och vanta pa Carlos vi ska och gora nagot jattespannande. Funkade det bra berattar jag mer imorgon.
ha det bast


Stranden!

Jag vet inte riktigt vad det ar med mig. Mycket har hant sedan jag sist bloggade.

Forra veckan akte jag med Hogar de Cristo alltsa alla mina barn till stranden. Vi akte dit pa tisdagen och som tur var hem pa fredagen, mer hade jag inte klarat av.
Det var roligt att se barnen njuta av solen, havet och varandra. Mindre kul var det for mig och Jens (den tyska volontaren) som inte riktigt var medvetna vad vi gav oss in pa. Alla larare gor detta varje ar men for mig och Jens var det forsta gangen.

Barnen har knappt nagra regler. Dom gar och lagger sig nar dom vill, kan ni forsta!! Klockan 4 pa morgonen var val alla barn i sang och kvart i 6 borjades det igen. Efter min forsta natt trodde jag att det var ett skamt. Men inte det inte. Dettra fortsatte 2 natter till!
Kan ni tanka er ett fritis med 43 barn var av ingen kan simma, aker till stranden och slapper loss ungarna och knappt har kontroll i Sverige? Inte jag heller men detta ar precis vad som forsegar har. Jag och Jens var dem anda i hela sallskapet som kunde simma. Tacka gudarna for att vi akte hem lika manga som vi akte dit.
Gissa om jag lag dod resten av helgen?

Nu ska jag fortsatta min power walk och besoka Hogar. I mandags kom det en ny volontar fran Sverige men hon kan knappt spanska och verkar vara ganska blyg och sakna Sverige och sin mamma sa Hanny far komma och hjalpa till.

Jag ar glad att det ar helg sa att jag kan umgas med min alskade Carlos mycket.
Ha det bast och trevlig helg

P.S jag anvander knappt mitt svenska nummer, det gar att skicka mess for jag satter i kortet och tar emot mess ibland. Annars gar det jattebra att skicka mess till mitt peruanska nummer det konstar faktiskt inte sa mycket.
+5154974411067



RSS 2.0