Baños

Hej hej,
Vi befinner just nu pa ett stalle som heter Baños. Vi kom hit igar och har darmed inte hunnit se sa mycket men det verkar vara jattemysigt har. Det finns massor att uppleva i naturen har, detta ar ingen stad vi ar lite ute pa landet nu, vilket kanns jatteskont tycker jag.
Jag hoppas bara vi hinner med allt vi vill gora har och i Quito for pa tisdag maste vi aka tillbaka till Guayaquill igen. Vi blev lite forsenade hit pga att jag blev jattesjuk i tisdags, hog feber, fruktansvartont i magen och hela kroppen, men nu mar jag bra igen. Det hade varit intressant att veta varfor jag fick sa men ja jag sager bara en sak vi ar i Sydamerika har kan allt handa haha. 


Fix o trix och tiden tycks anda inte racka till

Tjena hopp,
Shit vad tiden gar fort. Vi satt igar och forsokte planera var resa. Fix o trix och vi kan anda inte bestamma oss hur vi gor med allt. Vi vill se sa manga stallen!
Vi sparar mycket tid nar vi reser pa natterna som vi oftast gor och det far konsekvenser kan jag lova! Svullna kroppar, daligt med somn och det ar farligare att resa pa natterna men det far vi tala!  
Vi stannade iaf i Guayaquil idag och aker imorgon till Baños som ligger mer norrut i Ecuador.l
Ha det bra

Ecuador

Vi befinner oss nu i Ecuador efter en jobbig resa hit. Vi akte med bussen som gick 01.30 fran Mancora.
Det borjar med att jag har tuggummi pa mitt sate och maste laga papper overallt sa att jag inte skulle fa de pa kladerna. Efter tva timmars resa maste vi ga av och visa pass och sa for att komma over gransen. Allt var sa stressigt och vi hade ju precis vaknat och var lite virriga, ja sa dar som man kan vara nar nagon vacker en mitt i natten och man maste ga av for att ta sig in i Ecuador. Tva man hjalper oss men sager aven att vi maste betala 10 $ for att jag vet inte vad vi betalar men ber om kvitto och allt men vi far ingenting.
Sedan gar vi och visar passen for en man och han sa, har ni betalt nagot till de dar mannen? Vi=japp. Han suckar och gar till mannen och sager att vi ska ha vara pengar tillbaka, dom hadde alltsa lurat oss.

Vi hoppar in i bussen igen, aker en bit och hoppar av igen for att visa passen igen. Vi fick sta och vanta i mer an en timme for att bli klara dar. Systemet funkade inte och dom verkade inte vara sakrskilt intresserade av att fixa det heller =S.
Vi hoppar pa bussen igen men vaknar av en man skriker "passaporte" klockan 06.30 pa morgonen. Han gar in i bussen och tittar pa nagra pass kastade ivag en pase och gick igen. Mannen var polis, han var verkligen skum.

Sa har gar det till i Sydamerika mina vanner.

Klockan 10.30 kom vi antligen fram till Guayaquill. Nu ska vi ga till parken och planera hur vi ska hinna med allt vi vill hinna med pa var resa.


Hej da underbara Mancora

Tjena,
Vi har tva dagar med mycket sol och bad har i Mancora.  As harligt! Jag har fatt mycket farg och ar sa nojd sa.
Vi ska strax bege oss och ata nagot innna vi drar pa full moon party pa stranden. Men kan tyvarr inte vara dar sllt for lange for vi har en buss som gar klockan 01.30 inatt, till Ecuador. Det ska bli as coolt att fa se det landet.

Jo, ni ska bara veta vad konstigt hostelet vi bodde pa var. Vi hade ett hanglas som vi laste dorren med men det satt sa lost sa att vem som helst som skulle vija gora inbrott hade kunnat gora det. Vattnet tog slut nar Martina stod och dushade igar. Nar vi kom hem igarkvall hade vi inget vatten alls! Klockan 10 pa morgonen kommer en kvinna och knackar pa och sager att vi maste lamna rummet, vi= ni sa klcokan 10.30 igar, hon=jag vet! Lamna rummet da! + att det hangde massa kablar ner i dushen och fonstret gick inte att stanga. Hahha sncka om hogsta kvalitet hostel.

Mancora

Jag kanner mig betydlitg lugnare nu.
Jag befinner mig eller vi befinner oss i Mancora ett stalle i norra Peru som de kallar for ett surfingparadis. Det ar betydligt mycket varmare har. Det luktar fisk och det ar fuktigt. Vi kom hit i morse med bussen fran Lima som tog 17 timmar! Mina fotter var sa svullna efter resan att man inte kunde se att jag hade nagra fotknolar. Ni vet dom dar knolarna som sitter pa sidan av foten. Fotterna och benen var sa svullna! 

Vi var bara i Lima i dygt 2 dagar. Vi var inte sa fashinerade av stadens alla bilar och avgaser. Jag tror sakert Lima har mer att ge an det vi sag men vi kande hellre for att aka norr ut till varmen. 
Alla Peruaner nastan sager att Lima ar fult och att man inte ska vara dar mer an vad som absolut ar nodvandigt. Det ar mycket avgaser, bilar, molningt och gratt och staden i sig ar inte allt for fin.   
Nu ska jag bege mig och ata, bada och sola. 
 
Imorgon bar det av till Ecuador
Puss och hej

Tjoho

Tjena alla glada,
Jag kanner mig jattestressad sa jag har inte tid att skriva sa mycket.
Jag har massor av saker att gora innan jag hoppar pa bussen med Martina och Raul klockan 17. Vi ska aka till Lima. Raul aker sedan till Sverige igen och jag och Martina tar oss upp till Ecuador och eventuellt Colombia.
Jag hor av mig nar jag ar i Lima
Puss pa er

Besvikelse

Jag ar lite besviken pa filmen faktiskt. Jag tyckte inte den var lika bra som de andra tva. Men vi hade det mysigt. Jag, Carlos, Mafalda, Dario och Marite.
Nagot som dom jag tycker borde inforas har ar bestammda platser. Igar var det liksom ko pa ko pa ko bara for att man inte har bestammda platser. Vi kom dock hem ganska sent och jag maste sova sa jag har sovit nu pa eftermiddagen efter dagens jobb. 

 

Svalorna, bio och salsa

Tjena, efter jobbet idag drog jag och Martina ivag for att halsa pa den svenska organisationen Svalorna. Mamma var aktiv i svalorna nar jag var liten och jag har manga minnen fran kvallsmoten och forelasningar dar.
Det var jattetrevligt! Vi fick reda lite mer om organisationen och aven beratta lite vad vi gor pa Hogar de Cristo i vart jobb dar. Jag vill verkligen jobba med bistand. Jag ville det innan men sedan vet jag inte vad som fick mig att andra mig men idag kande jag verkligen att jobba med bistand skulle passa mig perfekt!

Nu ska jag strax ivag och ata innan vi drar ivag och dansar salsa. Sedan blir det bio. Vi ska se Eclipse klockan 12 inatt. Om jag inte har helt fel sa har den premiar har idag.
Maste nog hinna vila lite ocksa inann sa att jag inte somnar pa bion som jag gjorde sist.


Mina barn

Jag har haft en underbar helg. Tyckte dock att Holand skulle vinna men aja. Martina och Rauls sista helg och kanske min ocksa till i augusti. Vet inte riktigt nar vi aker ut och reser. Antingen blir det pa fredag eller pa mandag.

Jag alskar verkligen mina barn har! Vi satt och ovade lite pa lasning i morse och Alvaro satter sig bredvid mig och kramar min arm. Gustavo fick reda pa att jag snart ska ut och resa och sa men NEJ! Vem ska jag da prata med? Jag har kommit valdigt nara vissa barn och de berattar saker for mig som kanske inte kanns helt bekvamt att beratta for dom som jobbar pa Hogar. Jag tror att jag ar sa pass ung att jag ganska nyligen haft de har tankarna och promeblemen som de berattar om.  Ahh mina barn! Det kanns som att jag ska overge dom nar jag ska aka hem. Jag sa jag kommer tillbaka snart! Dom: nar da? Om nagra ar? Jag: nej, om nagra manader. Det sa jag kanner, att jag vill hem och traffa alla, ata maten och sova i min sang och jobba sedan vill jag tillbaka till mina barn! For sa kanns det som om jag har en sa dar 50 barn =D.


Jag & Mafalda


Raul & Martina


Tva av vara peruanska vanner som tydligen har valdigt roligt

Christians van och Christian. Vi dansar salsa ihop med Christan


Barn och salsa

Tjena,
Hur ar laget dar pa andra sidan jorden?
Jag maste strax sticka och jobba, alla barn ar pa Hogar idag for dem har ingen skola. Det ar namnligen lararens dag idag och da ar lararna lediga.
Ikvall drar jag och Mafalda ivag och dansar salsa igen. Det var nagra killar som inte hade nagra att dansa med och det ar ju bra att lara sig som sagt.
Ha det super!

Blommor


Blommorna jag fick av mormor och mamma, Ola, Noa och Elias narjag fyllde ar

Mina barn




Alberto och Franco malande pa Hogar igar, de malade aven katten!

Mina alskade barn!

Busungar! Gloria och Jose


Underbar helg

Jag har haft en underbar helg med mina vanner.
Nu ar jag jattetrott efter var salsalektion! Jag och Mafalda fick ryck och bestammde oss for att ga pa en pivatlektion for att lara oss lite mer. Jag har gatt pa salsakurser innan pa Kuba, men jag har tyvarr glomt nastan allt. Det var jattekul! Vi ska dit igen pa tisdag for att dansa men denna gang med nagra  killa som tydligen inte hade nagra partners. Det ar nog jattenyttigt att dansa med dom. 
Vi ska nu ga hem och titta lite film och ta det lugnt. Jag blev riktigt trott efter salsan haha snacka om att jag inte ar valtranad nu! Jag har aldrig varit sa har tjock haha!
Ha det super!

dumma bilar

Tjena tjena,
Jag vet inte vad som hander med mig jag ar sa dotrott hela tiden och onti huvudet. Jag tror det ar for alla avgaser. Jag har aldrig sett en stad med sa javla mkt bilar och sarskilt taxis. Sedan haller dom pa att bygga om bade pa Hogar alltsa hemma och pa gatorna. Allt damm andas jag in!
Man blir svart och gra av att bara ga utanfor dorren. Tur att jag har tval sa att jag kan dusha da. Nar vi akte hit till Sydamerika jag, mamma och Noa sa rakde vi ta med en jakla massa tval. Jag tog med 2 flaskor for att jag trodde att 1av dom var hudkram. Mamma tog med 1 stor flska och rakade aven hon ta med tval som hon trodde var hudkram och Noa tog ocksa med hudkram! Jag anvander fortfarande tval fran Sverige haha. Sa det kan bli. 
Nu ska jag ivag och ringa ha det super  


RSS 2.0