Templor eller hur det stavas

Jo jag glomde ju saga, i forrgar var det en javla templor igen (hur stavas det egentligen).
Jag blev as skraj! Lag i sangen och fick panik. Jag kom inte ur mitt tacke haha. Knackade pa Adrianas dorr, Adriana: jag skakar och ar radd, den dar var javligt stark. Adriana: jag vill kanna en till!
Hahaha.

Nar det kommer en som blir man liksom hjalplos! Dom ar bara nagra sekunder men anda. Man vet inte vad man ska gora nar marken haller pa och den har temloren hade nagot ljud ocksa. Lat as skumt.


Mors dag firande och avskedsfest

Tjena fredag var det har.
Det kanns inge bra att Adriana aker pa sonadag! Hon har liksom varit har sedan jag kom. Vi har bott med varandra och gjort mer eller mindre allt tillsammans. Hon har tagit min mat, tagot mina saker, varit allmant konstig vissa ganger men det ar som bortblast nu nar hon ska aka. Jag kommer bara ihag det bra sakerna vi gjort och varit med om. 
Vi ska egentligen ga ut idag som en avskedsfest, men Adriana mar inge bra alls sa vi far se hur det blir med den saken.
Skulle vara himla trakigt om vi fick stalla in allt.

Idag sa firar vi morsdag pa Hogar. Alla mammorna ska komma och ata mat, leka och ha kul utan nagra barn. Det ska bli roligt att se mammorna ha lite kul. Dom har inte sa mycket tid att kunna unna sig att ha kul pa annars. Mycket jobb och de flesta av mammorna ar ensamstaende + att ekonomin inte tillater sa mycket.

Ha det bast mina vanner

Cuzco och Machu Picchu

Tjena mors!
Tankte beratta lite for er om var helg. Var nastan somnlosa helg. I fredags kvall tog vi bussen till Cuzco och kom vackra och glada till Cuzco klockan 6 pa morgonen. Vi akte snabbt och attans och stallde oss i en ko for att kopa biljetter till taget till Aguas Calienten, dock var biljetterna slut och vi kunde endast fa biljetter pa kvallen och da inte fran Cuzco utan fran Ollantantambo. Vi fick ta vad som fanns.
Efter det akte vi in till centrum, Adriana ville se en del saker. I med att jag var i Cuzco med mamma och Noa i januari sa hade jag sett mer eller mindre de viktigaste sevardigheterna. Sa vi gjorde mer eller mindre vad Adriana ville.
Vi akte i vag och red. Adriana hade aldrig ridit forut hahaha. Jag: Adriana vi ska at det har hallet. Adriana: Min hast vill inte, min hast vill ga at det har hallet. Jag: Det ar ju du som bestammer. Adriana: Hur da? Han vill ju dricka vatten! Haha vi hade tva jattemysiga timmar pa hastryggarna.

Efter att vi var klara med ridningen begav vi oss till centrum igen och at pa....DONKEN haha. Gick runt och strosade lite grann och sedan var vi tvungna att aka. Forst med en buss till ett stalle som jag redan glomt vad det heter, sedan med en annan minibuss till Ollantantambo darifran snabbt med en taxi mot tagstationen.
Problemet var att det var fest i stan. Alla dansade med masker och hade jattekul medan jag och Adriana satt i taxin och hade panik for att vi inte kunde komma fram med taxin. Vi satt i en halvtimme och holl pa att do! Vad i helskotta gor vi om vi missar taget. Till slut kom vi fram, han korde som en galning och tog mycket betalt. Nar vi val kommer fram till tagstationen sa visar det sig att vi ar 1,5 timme for tidiga! 

Nar vi val var framme i Aguas calientes sprang vi och kopte intrades biljetter till Machu Picchu. At och fick sova 4 timmar innan det var dags att kliva upp. Shit vad folk dar var! Ko, ko, ko och lite mer ko! Vi kopte biljetter till bussen som skulle ta oss upp till Machu Picchu. 
Hela jag var sa spand! Wooow nu galler det! Nu ska vi antligen fa se det dar dumma Machu Picchu. Ja det var sa jag kande. Shit vad mycket problem och resor och pengar for att komma till det dar stallet. 
Nar jag sag hela Machu Picchu kande jag att det var vard varenda krona eller ja egentligen sol da. Varenda droppe av svett varenda missade minut av somn! Dar var det, Machu Picchu!
Men det fanns aven en besvikelse i mig. Ar det har MP? Nu far jag antligen se det, varfor ar jag inte nojd? Jag tror att det ar for att jag sett sa mycket foton, hort sa mycket och detta har gjort att jag malat upp en bild i mitt huvud om hur det skulle vara. Alla snackar om MP och har har jag det framfor mina ogon ar anda inte nojd. Tror aven att det har med resan att gora, man maste resa mycket for att ta sig dit och da tankte jag woow det har ar verkligen nagot. Men jag ar anda glad att jag fick se det med min egna ogon.

Guiden vi hade var jatteduktig och det var intressant att lyssna pa vad hon hade att saga. 
Men en sak vill jag saga, shit vad jobbigt att ga dar! Jag vet inte om det ar for jag att har grymt dalig kondition nu men shit! Tog nagra trappsteg och behovde stanna och flasa! Men det var det vart! 
Vi kom till MP kl 6 pa morgonen innan solen hade hunnit upp! Det var jattefint att se solen sakna stiga upp genom bergstopparna. 
Vi blev sa trotta efter ett tag sa att vi la oss och sov lite. Efter 9 timmar dar uppe kande vi att det var nog. 
Vi begav oss till Aguas Calientes igen och vantade in vart tag. Sedan buss igen. Klockan blev 2 pa natten och vi tog oss till busshalsplatsen. Fy fan va kallt! Vi satt dar i 4 timmar och dom 4 timmarna kandes som en evighet. Hemma igen runt 5 tiden och det forsta vi gor ar att satta oss pa motet haha. Alla sa ta ett foto pa er nu, ni ser forjavliga ut! 
Visst var det skont att vara hemma igen efter en sadan helg. Den glada nyheten var dock att vi inte hade nagot vatten och har fortfarande inte!  Jag har ju sagt innan att dom bygger och haller pa pa var gata och detta innebar att vi inte har vatten. Igar hade vi vatten nagra timmar nar jag jobbade men nar jag slutade jobba tog vattnet slut igen! Va fan! Det ar jatteackligt att inte kunna spola i toan, eller tvatta handerna, kladerna, att inte kunna dusha. Fy jag kanner mig inte helt frash kan jag ju saga! 


En lycklig Adriana pa Donken! 
 
Jag rider!

Jag och Acriana som det stod pa hennes tagbiljett!

lama

Kandes bra skont nar jag antligen fick halla den har i min hand!

Detta ar i princip forsta blicken man far av MP

Vi var pa MP innan solen!


Pa MP bor 19 lamor. Dom klipper graset.

Har ifran tas alla vykort. Det kortet som ar vanligast och mest kannt pa MP har tagits har ifran.


Hemma

Tjena allihopa,
tanka egentligen bara meddela att jag har haft en super bra helg och att jag ar hemma sakert!
Jag har inte mer tid nu maste springa och jobba, ska forsoka blogga ikvall och lagga over MASSOR av bilder men kan inte lova nagot pga att Adriana aker pa sondag och vill tillbringa sa mkt tid med henne som mojligt och vi har en del att gora. Men ska forsoka :D
Puss pa er

Halsfluss wohoo

Har sitter en trott Hanny med lite halsfluss och lite stess. Vi akte till doktorn i onsdags och hon konstaterade att bade jag och Adriana har halsfluss. Adriana hade dock en kraftig en medan jag sjalv har lite lindrigare. Nu gar bada pa pencilin. 

Veckan har gatt sa himla fort att jag inte kan fatta. Jobbet har gatt super den har veckan.
Igar jobbade jag med lillesyster till Alexandra. Alexandra och Gabi ar dom barnen jag jobbar med nar jag jobbar eftermiddag. Lillesysten heter Rosa och ar bara 6 ar. Hon var jattduktig! Hon var pa Hogar igar pga att mormorn som hon bor med inte kunde ta hand om henne eftemiddagen igar. 

Jag och Martina jobbar pa pa vart lilla projekt som vi framover ska jobba med. Vissa dagar ska vi jobba med ungdomarna och andra dagar med mammorna.
Igar satt vi och fragade nagra barn vad dom var intreserade av att prata om. Dom sa vi vet redan allt vi har haft teoi hela livet. Men vi vill inte vara dom som sager sa och sa ska du gora och inte sa. Vi vill fora en diskussion med barnen om viktiga saker, saker som hander i deras liv mm. 
Vi fragade en del barn vilka amnen som dom framst ville ta upp och prata om. En kille sa det alla vill prata om! Och jag sa och vad ar det? Sex? Han kollad pa mig och sa internet saklat! Hahhaha. 

Nu ska jag bege mig och packa. Som det ser ut bar det av till Cuzco ikvall. Jag och Adriana   
Ha en suprbra helg    

Hangig tur att jag har Adriana och film

Jag kanner mig jattehangig idag, ont i kropp och hals. Inte gor det battre av att nar man vill ligga kvar i sangen och sova lite till och glomma bort det onda i kroppen att det inte gar att sova! Fonstrena vibbrerar och det later as hogt i rummet pga byggarjobbarna utanfor.
Jag vet inte vad som hander med mig, kan inte sova bra pa natterna. Drommer mardrommar! FOrra veckan dromde jag att Adriana hade gravt ett hal utanfor min dorr. For er kanske det inte later som en mardrom men sana dar liknande saker dyker upp i mina drommar och stor mig. Plus att jag drommer varannan natt att jag aker hem.
Ar jag radd for nagot kanske?

Jag har knappt atit nagot idag och det kanns so jag ska spy igen! Nu far ni kanske lite mycket detaljer men det ar faktiskt sa jag kanner nu!
Ska strax ta mig till jobbet, forsoka ata nagot och sedan har vi mote igen.

Jo igar tittade jag och Adriana pa Mama mia hon hade aldrig sett den och bada tva var helt nostalgiska efterat. Det basta med den har filmen var att alla latarna fanns i nagon extra grej sa att man kunde sjunga med med text. Wohoooo. Jag satt och sjong i 1 timme och Adriana och Juan fick sitta och lyssna och titta haha.
Nar det inte fanns fler latar sa sa jag sorry jag var tvungen att sjunga. Jag trodde dom satt och led men bada 2 sa du maste sjunga igen en annan dag du sjunger bra.
2 veckor kvar innan Adriana aker idag! Jag kommer arligtalat do!

Svarta kroppar och klader

Idag ar det ta me tusan varmt! Jag svettas som en liten gris.
Igar var vi och lyssnade pa en kille som ar fran colombia och hans kompis som spelade, dem ar grymt bra. Sedan motte vi upp lite vanner men det blev en relativt lugn kvall for oss alla. Jag antar artt alla ville spara sig lite for idag. KONSERT! Det ska bli grymt kul, innan vi drar dit sa fixar vi lite mat hemma hos mig, Martina, jag och Kathy. Kathy ar en volontar fran USA som aven hon jobbar pa Hogar de Cristo.

Vet ni vad som ar det varsta med Arequipa? Jag har dushat och gar ut med rena klader och fotter.
Forst och framst haller dom pa at bygga om vagarna sa det ar bara sand overallt som dammar sa in i! Sedan vet man aldrig vad man ska ga for hela tiden star det traktorer eller ar hal i marken. Men varst av allt ar att det ar sa mkt avgaser, sa kladerna och kroppen blir svarta med en gang! Ni ska bara se tvattvattnet nar jag tvattar. Forst tankte shit hur kan det vara sa skitigt, jag maste ju vara jatteskitig eller annvant de har kladerna utan att tvatta dom pa jattelange. Men sa ar det ej det ar avgasernas fel! USh och fy pa avgaser!

Nej nu ska jag skriva lite mail och sedan bege mig och handla mat for kvallen och maste tvatta ocksa. Ha det bast!
Och mamma jag laser visst din blogg, ville lagga in en komentar med det funkade inte! Sa de sa! =D
Ha det bast allihopa


Planering och fulfrukt

Tjena tjena,
Jag ar dotrott vet inte riktigt varfor. Kanske for att jag och Adriana satt och tittade pa film till 2.
Idag har jag varit med Martina efter jobbet och kopt massor av frukt mm.
Snart ska jag tillbaka till Hogar. Jag och Martina ska satta oss och prata om en del saker vi ska gora med mammor och ungdomarna pa Hogar. Som till exempel livet, skolan, karlek, hur det ar att uppfostra barn, kanske sex om vi fragar snallt innan. Sex, preventivmedel och kyrka funkar inte riktigt sa bra har. Vi far se hur vi gor. Sen ska vi ivag for att Martina ska fa sig lite massage.

Kolla in frukten nedan, va fan ar det har har aldrig sett den har frukten innan. Det ser ut som grodyngel och har konsistensen som jag vet inte vad.





Jo vet ni vad som hander i helgen? Adriana sa till mig igar att dom (dansgrupp) ska dansa pa en konsert vet ni med vem???? Han som sjunger "Gasolina" jag tror han heter  Daddy Yankee och en annan artist som jag inte kommer ihag namnet pa. Shit vad coolt! Jag kommer ihag forsta gangen jag horde laten, var pa Kuba och blev dokar i laten med en gang. Wohooo!


Synd att inte Katja ar har och foljer med mig och tittar pa coola Adriana

Livet i Arequipa fortsatter

fast denna gang utan var harliga van Katja! Hon akte mot Lima igar och mot Tyskland om et par dagar. Redan nu kanns det tomt utan henne. Jag och Adriana kande henne bara i 3 veckor men det kanns som vi kannt henne i 3 ar. Ush jag pratar som om hon dott! Men det kanns jobbigt att hon akt. Vi hade en galen sist kvall men henne. Som Adriana sa: Katja du sager att varje kvall ar din sista. Vi hade avskedsfest for henne 4 kvallar haha! Men i mandags var anda bast!

Idag har varit en jobbig dag. Alla barn kom imorse, aven dom som bara brukar vara dar pa eftermiddag och det var kaos. Sendan besokte jag tandlakaren. Jag har haft ont i nagr tander och tankte att det var lika bra att bege mig dit. Jag hade karies i 7 tander! Hur har det har gatt till egentligen? Aja nu ar allt lagat och bra. Tandlakaren var jattesot. Hon sa ni ar sa unga hur kunde era foraldrar godkanna er till att aka hit haha. Sedan sa hon jag inns har om det ar nagot, vad som helst! Sot!

Nu ska jag bege mig till Hogar igen och ata middag.



Gardagen

Igar stack jag ivag lite tidigare fran jobbet for att kunna folja med Adriana pa hennes uppvisningar. Jag fick namnligen i uppdrag att filma. Imorgon ar det morsdag har och det ar verkligen jattestort! Skolan har stora shower, alla gor saker till sina mammor och alla snackar om den har dagen. Det var darfor Adriana och hennes dansgrupp upptradde pa 3 stallen igar. Jag alskar nar dom dansar, dom ar grymt bra. Och alla ar sa himla trevliga ocksa.
Sedan drog vi ivag till mono blanco men jag drog hem nastan direkt, kande att jag kanske inte var helt frisk annu. Det var bra att jag gick hem tidigt igar kanner jag idag.
Strax ska jag ivag med Kattja och Adriana. Kattja ska kopa in alla de sista sakerna innan hon aker pa tisdag.
Ush jag gillar inte nar alla aker! =(

Och om du tittar in Jonathan (min kusin) sa grattis eller vad man nu sager. Han konfirmeras idag!  Vad sager man nar nagon konfirmeras? Grattis?


Jag sitter och ater frukost utan for mitt rum men min kara granne


Har har vi min granne, Adriana. Sa har sitter vi och ater frukost pa helgerna =) 


Inge roligt att vara sjuk

Vi har inte kannt nagot mer har som tur ar. Marite en kvinna som jobbar pa Hogar med mig sa att teremoton hade varit i Tacna i norra Chile och det var det vi kande har. Hon sa aven att har i Arequipa hade den varit sa stark som 6.5. For mig lat det lite konstigt imed att det bara holl pa i en 15 sekunder eller nagot och jag tyckte inte den kanndes sa stor.

Hela gardagen tillbringade jag i sangen med feber och ont i magen. Lag med massor av klader, filt, vantar och fros anda sa mycket att jag inte kunde sova. Som tur ar tror jag febern har lagt sig idag. Jag kanner mig endast lite konstig. Min reaktionsformaga ar himla seg idag haha. Har aven lite huvudvark hoppas det gar over snart.
Det trakigaste med att vara sjuk har ar att det finns ingen tv eller dator. + att man kan inte sova for att man hor barnen skrika hela tiden och att man inte kan gora mat som man vill for dar ar det fullt os och alla springer runt och lagar mat. Tur att jag hade min bok igar, men nu har jag last ut den sa om jag ska bli sjuk nagon mer gang maste jag hitta en ny bok haha.

Nu ska jag sticka ivag och forsoka jobba, far se hur det gar
Ha det bast


Woohi lite spanning i Arequipa

Jag ar ta me tusan lite skrajsen nu.
Jag och Martina satt och at pa en resturan efter gymtet. Martina fragade mig och jag satt och skakade bordet och jag sa, nej. Jag hade tankt pa att nagon satt och skakade pa bordet men jag vet inte riktigt vad jag tankte, att nagon pa andra sidan resturangen gjorde nagot. Plotsligt sager Martina, jordbavning! Och vi ser att alla star utanfor restuangen + alla andra folk fran andra stallen. Jag fragar en kille vad det ar han sa, terremoto. Sen kande vi inget mer, men jag fick lite panik. Matina kla pa dig och betala sa springer vi. Sen har det inte hnt nagot. Nu maste jag ga och se hur Adriana mar. Assa oroa er inte. Och sarskilt inte du mamma! 

Kanner mig skum

Idag ar inte min dag! Jag ar inte pa topp. Jag kan ha sadana har dagar nar jag ar hemma i Sverige men jag har aldrig haft det har. Jag vet inte vad det ar med mig, kanns som jag gar och drommer eller nagot. Och snart ska jag ga och jobba vi far val se hur det gar. Hoppas mina smabarn kan fa mig pa battre humor, sa har det ju inte frotsatta.

P.S saknar andra avenyn! D.S



Min huvud palla inte

Igar var det inte sa mycket jobb for mig eftersom jag jobbar eftermiddag den har veckan och vi har bara mote pa mandagseftermiddagen. Dock var detta motte inte det lattaste. Mycket problem som togs upp som vanligt men kandes som det var extra mycket igar.
Jag vill erkanna att jag lart mig jattemycket spanska och alskar att prata det, men pa dom har motena nar alla pratar i munnen pa varandra och pratar fort sa hanger jag inte med alls. Min hjarna stanger liksom av da! 

Det ar sa skont har, varje dag ligger jag i solen en halvtimme for att fa in mina d-vitaminer haha NOT for att bli brun. Okej bade och da! Det ar sa skont, aven om det kanns att det borjar ga mot "host/vinter" sa ar vadret fortfarande varmt och harligt. 
Det varsta ar nar jag fatt lite farg och sedan inte har tid att befinna mig i solen pa ett par dagar brojar jag genast flagna blir sa irriterad! Nu dushar jag med babyolja och smorjer in mig som tusan, har ska ta mig tusan ite flagnas mer! 

Nu ska jag ga ivag och ringa min mormor som aldrig behagar sig att svara nar jag ringer. Har forsokt fa tagt i henne en vecka nu. Mormor svara! Saknar mig sonder efter dig. 
I vanliga fall pratar jag och mormor i telefon varje dag, men har gar ju inte det och for mig ar det jobbigt att inte hora av henne varje dag. Det ar jobbigt att inte hora om hennes krampor och mediciner, hennes kompisar och vadret. Nu maste jag ringa henne =D 

     

Var tar tiden vagen?

Helgerna rinner ju ivag! Hinner aldrig gora nagot innan helgen ar slut. Iof sa gar veckorna ocksa bra fort men..Igar var verkligen super! Jag onskar att ni kunde va med mig har.

Idag har min alskade lillebror konfirmerats och jag passade pa att ringa honom och gratta eller vad man nu gor nar man konfirmerats. Vi satt och snackade bra lange. Jag skrattad sa himla mycket sa att locotorio tanten tittade lite surt pa mig. Men vad tusan jag pratar ju med brorsan da far jag skratta och bete mig.
Ahh saknar mina broder mycket.

Nu ska vi bege oss ut i det fina vadret. Passa pa att fa lite farg, det har varit lite daligt vader de senaste dagarna. Men nu sa har solen hittat hit igen.



Adriana och Kattja


Alla madde inte lika bra som jag, tur att han bra vanner.


Katjta och Alem

Jag trivs sa bra!


Bilden ovan Kattja, Manuel och Edgar.
Alem, Adriana, Juan eller Jose eller vad han nu hette och Martina igar

Adriana och Jag

Henry, Adriana och ursnygga Edgar. Dom dansar hipp hopp tillsammans.

Jag trivs sa bra har!
Jag pratade nyss med Julia som fyller 20 idag! Grattis vannen hoppas du far en underbar kvall kanns jobbigt att inte fa vara med dig den har kvallen! Gud vad skont det var att hora din rost.
Nu ska jag ivag och forbereda ett par saker infor kvallen. Fodelsedagsfest och avskedsfest. Det kommer bli super! 
Ha det bast!  

RSS 2.0